„Săptămâna legumelor și a fructelor donate” – campanie socială desfașurată la Școala Gimnazială „Mircea Vodă”

În săptămâna 14-18.11. 2016 a fost organizată campania socială de sprijinire a copiilor şi familiilor aflate în dificultate „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Această campanie se desfăşoară în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi reprezintă o activitate de voluntariat. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află unii semeni afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” implică strângerea de legume şi fructe de către elevii şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială „Mircea Vodă” s-au implicat activ în această campanie și  au  avut prilejul de a dărui legume și fructe persoanelor vârstnice de la Centrul de Îngrijire Adulţi din comuna Ciocănești.

Acțiunea a debutat prin discutarea activității la nivelul conducerii școlii, prezentarea acesteia tuturor cadrelor didactice cu scopul de a disemina informația în rândul elevilor. Cadrele didactice și elevii au fost informați cu privire la scopul activității și modalitațile de implementare a acesteia. Acțiunea a constat în strângerea legumelor și fructelor și transportul acestora la sediul Centrului de Îngrijire Adulţi din comuna Ciocănești. Fructele și legumele strânse au ajuns în bune condiții la beneficiari. Au fost implicaţi în acţiunea de strângere a legumelor şi fructelor elevii școlii și părinții. Cadrele didactice care au coordonat activitateasunt :Vasilescu Elena – bibliotecar, Nicoleta Sârbu -consilier educativ și coordonator SNAC la nivelul unității școlare și prof. Filip Nicolae, sprijiniți de toți diriginții claselor de gimnaziu.

Prin această activitate copiii au înţeles că există oameni care au nevoie de ajutor şi au dăruit din suflet, cu zâmbetul pe buze, demonstrând, încă o dată, că oamenii pot fi uniţi şi reacţionează cu sensibilitate la nevoile semenilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide