Sărbătoarea oraşului Lehliu Gară, 4 zile de distracţie!

Mircea Brânduşă. Evenimentele prilejuite de „Zilele oraşului Lehliu Gară” sunt aşteptate, an de an, de tot mai mulţi locuitori ai oraşului, dar şi de cei care vin din împrejurimi pentru a se bucura de surprizele pregătite de administraţia locală.

Sărbătoarea oraşului, aflată deja la cea de a X-a ediţie, a devenit pentru toată suflarea din Lehliu un prilej de bucurie pentru a petrece în aer liber, în stil românesc, cu mici, bere şi muzică bună. Timp de 4 zile, 26 – 29 iulie, de dimineaţă şi până seara târziu.

Ca de fiecare dată, marea adunare a avut loc pe stadionul din oraş, locaţie unde cei peste 20 000 de oameni prezenţi au avut destule motive care să îi ţină în priză. Momentele de divertisment au fost pe placul tuturor, de la cei mai mici, care s-au bucurat să vadă o mulţime de baloane colorate, teatru de păpuşi, carusele electrice şi trambuline gonflabile, până la cei mai în vârstă, care au dansat pe ritmurile vesele ale cântecelor interpretate de îndrăgiţi artişti de muzică populară şi uşoară, adevărate talente ale României, care au urcat pe scena din Lehliu: Lenuţa Burghilă, Florin Parlan, Rocsana Marcu, Nicu Paleru, DJ Jungle, Cristian Rizescu, Aurel Moldoveanu, Radu Ille, Simona Nae, Irina Rimes, Cristian Ştefan, Jean de la Craiova, Nick N&D, Cooperativa Nouă şi Vali Crăciunescu, Andreea Bănică, Aurora şi Săndel Mihai, Irina Loghin, Minodora, Andreea Antonescu, Mateo.

Şi pentru că la ceas aniversar se lasă cu urări de bine, edilul şef al oraşului, Iulian Iacomi, le-a transmis locuitorilor din Lehliu, din Buzoieni şi Răzvani următorul mesaj:

„Mă bucur să vă văd într-un număr atât de mare la sărbătoarea noastră! Vă doresc să aveţi parte de înţelepciune şi de iubire necondiţionată, să fiţi uniţi şi, nu în ultimul rând, vă doresc sănătate şi foarte mult noroc! Aceste lucruri sunt cele mai importante astăzi! Vă doresc să aveţi parte de distracţie maximă în aceste zile! La mulţi ani, Lehliu!”

Sâmbătă seară, fix la ora 22, înainte de recitalul Andrei Bănică, oraşul a fost  „incendiat” de un magnific foc de artificii care a încântat publicul şi a atras privirile tuturor celor prezenţi. Nu înainte ca primarul Iulian Iacomi să facă cunoscute realizările administraţiei publice locale din ultima perioadă de timp: modernizare străzi în oraşul Lehliu-Gară; asfaltare trotuare acces proprietăţii; întreţinere străzi în satele Răzvani şi Buzoieni prin lucrări de pietruire, sacrificare, reprofilare; reparaţii drum comunal DC 34 Lehliu-Gară / Buzoieni, reparaţii străzi asfaltate Lehliu-Gară; reparaţii acoperiş Primarie, parter si perimetru exterior, construcţie teren minifotbal în satul Buzoieni (gazon sintetic, instalaţie de nocturnă ); în derulare un proiect POCU (Programul Operational Capital Uman) pentru comunitatea marginalizată din satul Razvani, dar şi priorităţile domniei sale pentru următorii ani: reabilitare reţea apă (pe toate tronsoanele care nu au fost reabilitate), prin PNDL II – la începutul lunii septembrie se vor demara lucrările; reabilitare reţea canalizare apă menajer, prin PNDL II – lucrările vor începe o dată cu reabilitare reţea apă; înfiintare reţea alimentare cu apă in satul Buzoieni şi construcţie staţie epurare; extindere reţea alimentare cu gaze naturale în satul Răzvani; modernizare parc central Lehliu-Gară, prin GAL Valea Mostiştei (PNDR) – lucrările încep în septembrie 2018; contruire stadion nou, dimensiuni normale omologate, gazon sintetic, tribune, vestiare, spaţii cazare; construire cămin cultural nou în satul Răzvani; alimentare cu energie electrica în cartierul Nord şi Buzoieni; reabilitare si dotare şcoli; construire recipient rezervă de apă pentru 1-3 zile la Spitalul Orăşenesc; înfiinţare parcări la Casa de Cultură si zona Blocuri.

Detaliind evenimentul, putem spune că cea de-a zecea ediţie a Festivalului „Zilele Lehliului” a oferit publicului larg peste 60 de evenimente educaţionale, culturale şi de divertisment, care au transformat oraşul într-un veritabil „târg al tradiţiilor şi obiceurilor româneşti”.

În cele patru zile, la Căminul Cultural au fost expoziţii, lansări de carte şi conferinţe privind centenarul Marii Uniri, iar pe stadion, spectacole cu trupa de actori, „Ceata lui Zâmbilici”, concursuri, jocuri, clovni, picturi faciale şi parcuri de distracţii, toate pentru copii.

Pentru adulţi, Iulian Iacomi a organizat premierea unui număr de 16 familii care au împlinit 50 de ani de convieţuire , „legende ale comunităţii din Lehliu”, acordarea unor distincţii cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului Lehliu şi terase cu specific românesc pentru toate gusturile.

„Suntem obosiţi, dar ne este bine! Suntem în ultima zi în care încercăm să aducem la lumină tradiţiile şi valorile locale. Ne bucurăm că în această a zecea ediţie, jubiliară, am încercat să acoperim mai bine oraşul nostru, să îl prezentăm în mai multe forme. O mare bucurie este că am crescut numărul de participanţi, dar şi de vizitatori, peste 20 000 de oameni de aici şi din mai multe localităţi.

Acest tip de manifestare nu este ceva obişnuit pentru un oraş mic, ca Lehliu, să îşi propună să fie, pentru câteva zile, un centru cultural şi artistic al unei regiuni. Noi încercăm să facem aici un centru cultural al Bărăganului şi credem că în câţiva ani vom reuşi să schimbăm un pic lumina prin care oamenii văd aceste locuri şi pe ei înşişi.

Noi credem cu tărie în forţa noastră, a celor din regiunea de Sud a Munteniei, de a face lucruri bune pentru noi şi pentru comunitatea noastră, pentru că tinerii au nevoie de modele şi de inspiraţie ca să pună şi ei umărul la treabă şi să nu mai plece de aici departe, sau dacă pleacă să contribuie de acolo pentru ceea ce se întâmplă aici!”, a declarat dl. Nicu Chivu, inspector în aparatul de specialitate al primarului, unul dintre cei care s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide