Sărbătoarea tradiţiilor a continuat, în cadrul proiectului „Tradiţii şi basme româneşti…” al Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, şi în zilele de 25 şi 27 februarie

25 februarie  – Acţiunea s-a desfăşurat în judeţ, în comuna Dragoş Vodă, prin rememorarea tradiţiilor de Dragobete, concretizatăîn expoziţie cu fotografii despre această sărbătoare; expoziţie cu obiecte vechi folosite în treburile gospodăreşti sau la câmp; program artistic susţinut de dansatori din Ansamblul „ Bărăganul” şi elevi de la Şcoala gimnazială nr.1 Dragoş Vodă – Ansamblurile „Voiniceii” şi „Grâuşor de Bărăgan”.

Expoziţia de obiecte vechi a fost completată de prezentarea unui obiect din colecţia de etnografie, obiect vechi folosit de bătrânii satului în trecut, prezentare susţinută de Muzeul Dunării de Jos Călăraşi.

Au fost invitaţi: preotul paroh al Parohiei „Sfinţii Constantin şi Elena” Dragoş Vodă, pentru a vorbi copiilor despre Lăsatul secului şi postul Paştelui; bătrâne din sat cu plăcinte, conform obiceiului.

Ni s-aalăturat grupul de copii cu măşti specifice şi costume tradiţionale, pregătiţi de Palatul Copiilor Călăraşi, cu dansuri şi strigături specifice obiceiurilor de primăvară.

Parteneri: Şcoala Gimnazială nr.1 Dragoş Vodă, Primăria Dragoş Vodă, Parohia „Sfinţii Constantin şi Elena” Dragoş Vodă, Palatul Copiilor Călăraşi.

27 februarie – ultima zi a proiectului a purtat un grup de elevi călărăşeni, de la diferite şcoli din oraş şi judeţ, pregătiţi de Palatul Copiilor, la Festivalul internaţional „Ziua Cucilor”/ Brăneşti, unde au reprezentat judeţul Călăraşi, alături de grupuri din ţară şi din străinătate (Serbia, Bulgaria).

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide