SC Agro Prest 2005 SRL produce peste 25.000 de ouă în fiecare zi

Potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în ultimii ani, numărul micilor întreprinzători care au demarat o afacere în domeniul agriculturii a crescut substanţial, unii dintre aceştia orientându-se în principal spre deschiderea unor hale, având ca scop creşterea găinilor de ouă. E drept că majoritatea acestor antreprenori au fost motivaţi de finanţarea comunitară, precum şi de profiturile potenţiale de pe hârtie. Inginerul Gabriel Rădulescu este unul dintre aceştia. În anul 2005, domnia sa a înfiinţat SC Agro Prest 2005 SRL având ca domeniu de activitate produsele cerealiere, plantele tehnice şi oleaginoase.

Câţiva ani mai târziu, respectiv în 2013, dl. Rădulescu a înfiinţat prima hală de găini outoare cu capacitate de aproximativ 14.000 de capete. După numai un an, în 2014 şi-a dezvoltat afacerea, înfiinţând şi a doua hală de găini outoare, având aproximat acelaşi număr de capete. „Crescută în condiţii optime, o găină poate produce până la 250 de ouă pe an sau chiar mai mult. Şi, dacă ne raportăm la costurile de producţie, vom aprecia că un fermier poate câştiga, pentru un ou, aproximativ 15 bani”, a precizat ing. Gabriel Rădulescu. Însă, înainte ca dl. Rădulescu să se gândească la profit ori la creşterea găinilor outoare, a trebuit să respecte toate normele europene, respectiv, să asigure procesului tehnologic un microclimat corespunzător, indiferent de anotimp, precum şi o biosecuritate maximă.

”Cele două hale de găini outoare folosesc un sistem de creştere bazat pe baterii conforme. Halele construite sunt închise, nu dispun de ferestre, în acest mod, prevenindu-se contaminarea păsărilor cu germeni patogeni. Normele impuse de U.E. trebuie respectate pentru rămânerea în industrie. În prezent cele două hale pe care le deţinem, au o capacitate de 28.000 capete de găini outoare, cu o producţie zilnică de aproximativ 25.800 ouă. De reţinut faptul că furajele (mâncarea pentru găini) sunt fabricate în cadrul societăţii – 75% reprezentând cereale proprii, grâu, porumb, floarea soarelui. Desfacerea produselor (ouălor) se face prin magazinul propriu din piaţa agroalimentară Big şi prin distribuitori în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Prahova. Un amănunt deosebit de important este faptul că preţurile de producţie pornesc de la 0,2 lei/ou. Nu în ultimul rând, societatea noastră lucrează în arendă şi proprietate aproximativ 500 ha teren arabil şi deţine toată gama de utilaje agricole (tractoare de mare capacitate şi combine ultra performante) necesare desfăşurării procesului tehnologic”, ne-a declarat managerul SC Agro Prest 2005 SRL, ing. Gabriel Rădulescu.

1 Comentariu

  1. Lia
    13 mai 2016 - 07:26

    Felicitari domnului Radulescu! Profesionist

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide