Scandal în PNL Călărași: Fostul senator Vasile Nedelcu a cerut excluderea din partid a lui Vasile Iliuță

În PNL Călărași există, de foarte multă vreme, un conflict mai mult sau mai puțin deschis între președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și o parte din membrii organizației, inclusiv președinții organizației județene, Dan Drăgulin și organizației municipale, Viorel Ivanciu sau senatorul Răducu Filipescu (fost președinte al PNL Călărași).

În ceea ce privește divergențele dintre Daniel Drăgulin, primarul municipiului Călărași și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean, acestea sunt deja de notorietate în județ, lipsa de colaborare administrativă și politică fiind extrem de evidentă. Deși au tot încercat să „cadă la pace”, inclusiv prin intervenții la și de la centru, acest lucru pare din ce în ce mai imposibil. Cert este că, în condițiile actuale, în contextul alegerilor care vor avea loc anul acesta dar mai ales anul viitor, echipa PNL și implicit rezultatele la aceste alegeri vor avea de suferit din cauza acestor incompatibilități.

Ieri, în cadrul ședinței Biroului Politic Județean al PNL, fostul senator Vasile Nedelcu, actual consilier județean, unul dintre cei care și-au afirmat public nemulțumirile, a solicitat excluderea lui Vasile Iliuță din PNL. La rândul său, și Vasile Iliuță a cerut excluderea lui Nedelcu din partid.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Drăgulin a explicat ce s-a întâmplat.

„Există o divergență între cei doi, fiecare apărându-și identitatea politică, ca să zic așa, sunt acuzații de o parte și de alta. Ședința de ieri a fost statutară, nu știu de unde s-a auzit contrariul, fiind prezenți jumătate plus unu din membrii BPJ.

S-a stabilit în ședința de ieri, să aibă loc o nouă discuție pe acest subiect, în care să se pună în discuție cele două propuneri, ale lui Vasile Nedelcu și Vasile Iliuță.

Eu chiar le-am solicitat să aibă o discuție amiabilă și să renunțe la propunerile de excludere pentru că astfel de lucruri nu fac bine organizației. Există niște pași care trebuie făcuți astfel că am demarat procedura pentru cele două propuneri. Biroul Județean a aprobat solicitările celor doi, urmează ca în 3 zile cei doi să fie înștiințați în scris, președintele Comisiei de etică a organizației județene a PNL Călărași va analiza acuzațiile formulate, iar în 30 de zile se va convoca Consiliul Director Județean în care se va supune la vot.”

Conform președintelui PNL Călărași, Vasile Iliuță a solicitat excluderea lui Vasile Nedelcu pe motiv că acesta nu se supune liniei partidului în cadrul Consiliului Județean iar Nedelcu l-a acuzat pe Vasile Iliuță că ia deciziile de unul singur, fără să țină cont de părerea tuturor consilierilor PNL.

Dan Drăgulin a afirmat că, dat fiind faptul că se cere excluderea din partid a președintelui Consiliului Județean Călărași, se va discuta acest aspect și în cadrul Biroului Național al PNL.

P.S. Conform unor surse, urmare a discuțiilor avute de Vasile Iliuță cu Ludovic Orban, astăzi, la sediul PNL din București, s-a luat decizia de a nu se mai supune discuției propunerile de excludere, în următoarea ședință a BPJ.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide