Scandal la Spitalul Județean Călărași/Directorul medical acuză conducerea că i-a încuiat biroul

Medicul chirurg Laurențiu Belușică a revenit în Spitalul Județean de Urgență Călărași în luna septembrie a acestui an pe funcția de director medical la propunerea președintelui Consiliului Județean Vasile Iliuță.

Deși până acum, cel puțin din postările de pe facebook ale doctorului Belușică, lucrurile păreau că merg cum nu se poate mai bine în ceea ce privește managementul spitalului, iată că lucrurile au luat o altă turnură. Din cauza candidaturii soției sale la Senat, spune directorul medical.

Astăzi, în jurul orei 12, pe pagina sa de facebook, doctorul Belușică anunța că și-a găsit biroul închis și secretara mutată, la ordinul managerului Camelia Ghiveciu.

Evident, am contactat-o pe Camelia Ghiveciu, managerul general al SJUC, care ne-a explicat că nu e vorba de o obstrucționare a activității directorului medical ci doar mutată persoana care ținea locul secretarei biroului respectiv, aflată în concediu, deoarece avea de întocmit o situație. În mod firesc, aceasta a încuiat și biroul când a plecat, ne-a mai spus managerul spitalului.

Câteva ore mai târziu, la 15.00, directorul medical a invitat ziariștii la o conferință de presă, chiar în fața spitalului, în care a dorit să își expună punctul de vedere. Acesta a spus că normal ar fi fost să fie anunțat de situația existentă.

„Am vorbit cu secretara, era în altă cameră, am întrebat-o de ce, mi-a spus că managerul spitalului i-a interzis să mai colaboreze cu mine. Problema este de principiu, nu pot să îmi desfășor activitatea fără secretară, am înțeles că i-a interzis și curierului spitalului să mai lucreze cu mine, o să-mi angajez un poștaș, probabil… Cu doamna Ghiveciu nu am mai discutat de vreo săptămână pentru că nu mai suntem pe aceeași lungime de undă.

Problemele au început de când soția mea candidează (n.r. Simona Vlădica – candidat PMP Călărași pentru Senat)… Nimeni nu vrea să înțeleagă că eu nu sunt implicat politic, nu am fost adus politic aici, eu i-am cerut acest post președintelui Iliuță, iar acesta mi-a încredințat un mandat pentru 6 luni, mandat pe care îl voi duce la bun sfârșit cu toate piedicile.

Eu înțeleg că este campanie politică, dar după ce au sacrificat RMN-ul trei ani de zile, a stat neachiziționat din motive pe care eu personal nu le cunosc. Licitația, știți foarte bine, s-a câștigat acum trei ani… Mi se pare foarte suspect să stea RMN-ul închis într-un sertar și după trei ani de zile să se găsească bani și, culmea, și foarte repede.

Eu când am venit în acest spital m-am dus la domnul președinte Iliuță și i-am spus că vreau să cumpărăm un RMN. Hai să facem documentația și când să ne apucăm să o facem a venit cineva și ne-a spus că există documentația. Dumneavoastră știți că, dacă pe 15 noiembrie nu se întâmpla acest lucru, licitația era nulă!? Noi am reușit într-o singură ședință de Guvern să primim banii…”, a declarat Laurențiu Belușică.

Cu câteva zile în urmă, fostul președinte al Consiliului Județean, Răducu Filipescu, a explicat că la nivelul CJ Călărași se întocmise documentația pentru achiziția RMN-ului, și, timp de trei ani, la votarea bugetului fiecărui an, consilierii județeni au aprobat cofinanțarea, însă de la Guvern nu s-au alocat fondurile necesare.

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, a fost discutat un alt subiect legat de activitatea directorului medical Laurențiu Belușică, privind atitudinea publică a acestuia în ceea ce privește unele activități din cadrul spitalului care nu fac parte din atribuțiile sale ci ale managerului general – investiții, achiziții etc. Mai mult, acestuia i se impută că, deși era șeful comitetului de criză din cadrul SJU Călărași pe timpul instalării Planului Alb de Cod Roșu din cauza accidentului de pe autostradă, acesta nu s-a prezentat la post, preferând să se oprească la Spitalul din Lehliu Gară.

Legat de acest lucru, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, i-a transmis managerului general Camelia Ghiveciu, prezentă la acea întâlnire, să pună ordine în spital. „Nu trebuie să fiți în colaborare, sunteți șefa directă a domnului Belușică. Nu mai stăm să ezităm, să stăm să ne împrietenim… să ne împrietenim cu cine!? Cu subalternul!? Subalternul trebuie să execute ceea ce managerul decide. Vă rog frumos să încercați să rezolvați problema clar, concret.”

Laurențiu Belușică s-a bucurat și de câțiva susținători, în frunte cu fostul primar Nicolae Dragu, care l-au aplaudat de mai multe ori…

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide