Scandal național/Vasile Iliuță acuză un complot împotriva sa, IPJ anunță că a deschis dosar penal pentru că a refuzat să fie testat cu etilotesul

Trei echipaje de poliție au ajuns la domiciliul președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, în seara zilei de 26 octombrie a.c., motivul fiind acela că nu a respectat indicațiile polițistului și a părăsit fără acordul agentului de poliție locul unde fusese oprit.

Deși în primă fază declarațiile reprezentanților poliției au fost evazive, astăzi, într-un comunicat remis presei se spune că prezența celor trei echipaje la domiciliul lui Vasile Iliuță a fost motivată de refuzul acestuia de a sufla în aparatul etilotest. În acest caz deschizîndu-se un dosar penal.

„În seara de 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Călărași au oprit pentru control un bărbat de 49 de ani (n.r. Vasile Iliuță), din Călărași.

Acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, a continuat deplasarea, fiind găsit ulterior de polițiști la domiciliul său.

Față de acesta polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale și i-a fost suspendat dreptul de a conducere autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea indicațiilor polițistului.

În continuarea verificărilor efectuate, în cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.”

De cealaltă parte, Vasile Iliuță acuză, tot printr-un comunicat, că informațiile prezentate aseară de presă sunt false iar tot scandalul a fost concertat împotriva sa pentru că a deranjat unele interese.

„Urmare a articolelor apărute în presa locală și națională care fac referire la „așa zisa fugă de Poliție” a președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, ținem să facem următoarele precizări:

În seara zilei de 26 octombrie 2017, în jurul orelor 21.00, în timp ce se deplasa către locuința proprietate personală, președintele Consiliului Județean Călărași a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Județean Călărași, de către un echipaj al Poliției Rutiere.   

Domnul Vasile Iliuță i-a salutat pe cei doi reprezentanți ai Poliției care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-și identitatea și funcția deținută, moment în care cei doi polițiști i-au lăsat impresia că l-au recunoscut.

Președintelui CJ, Vasile Iliuță, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest și nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice.

Datorită faptului că organele de poliție nu mai avut alte solicitări șeful CJ Călărași și-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi „urmărit“ de către aceștia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuță a ajuns la destinație în fața porții locuinței sale au apărut 3 echipaje de poliție cu girofarurile aprinse.

După modul în care s-a acționat sunt convins că acest scandal ieftin, denigrator și rău intenționat este concertat. Aseară la apariția Poliției în fața locuinței mele am discutat cu comandantul Politiei Municipale Călărași, Nelu Paraschiv, și am spus că le stau la dispoziție astăzi. Nu mi s-a solicitat să îi însoțesc către secția de poliție și nici testarea cu aparatul etilotest. Știrile apărute în presă nu corespund realității, fapt pentru care voi acționa în consecință.

Nu mă sustrag niciunui control indiferent de ce natură ar fi el, respect legea și sper ca oamenii să înțeleagă că de 1 an și jumătate sunt ținta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt că deranjez anumite interese”, a menționat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide