Schimb de informaţii, prin CENTRUL DE VIDEOCONFERINŢĂ de la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi

La Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi a fost livrat şi instalat un sistem de video-conferinţă. Ulterior, au fost organizate 5 evenimente-pilot, respectiv:

  • Bune practici de cooperare internaţională
  • Job-uri si Cariere
  • B2B
  • Programe de finanţare şi proiecte
  • Investiţii realizate şi proiecte de investiţii transfrontaliere

Pentru informrea diverselor tipuri de beneficiari au fost organizate zile deschise, în cadrul cărora instalţia şi facilităţile pe care le oferă au fost pezentate primarilor de comune, elevilor de la Colegiul Tehnic „?tefan Bănulescu”, precum şi participanţilor la seminarul „Instrumente integrate pentru combaterea practicilor discriminatorii şi promovarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile” – găzduit de CCIA Călăraşi.
Stabilirea unei reţele de centre de video-conferinţă pentru conexiune interactivă şi cooperare în regiunea bulgaro-română transfrontalieră este obiectivul principal al proiectului „CBC LIVE – Cross Border Cooperation Live Interaction Video Conferencing Network”/ „Împreună în timp real: Reţea de Centre de conferinţe – video pentru realizarea de comunicare interactivă şi cooperare în regiunea transfrontalieră” MIS ETC 325, în care Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi acţionează în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Ruse (lider), Asociaţia „Idein Society”,Camera de Comerţ Vratsa şi Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – ARoTT Craiova.
Prin înfiinţarea celor patru centre în Ruse, Vratsa, Craiova şi Călăraşi, partenerii doresc să îmbunătăţească infrastructura de comunicare din regiune pentru a depăşi o parte din problemele legate de accesibilitate şi izolare faţă de centrele economice ale celor două ţări.
Tehnologia de video-conferinţă permite schimbul de informaţii de voce şi video precum şi date în timp real. Utilizatorii viitori pot partaja prezentări, discuţii şi să comunice în moduri care accelerează şi facilitează cooperarea economică şi socială în regiune. Aplicarea tehnologiei de video-conferinţe reduce nevoia de a călători şi ca urmare reduce costurile de transport, efectele nocive asupra mediului, stres şi accidente rutiere.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Concert extraordinar de Crăciun la Călărași/Spectacolul de operetă „Liliacul” de Johann Strauss – fiul

Centrul Cultural aduce în premieră la Călărași, spectacolul „Liliacul”, unul dintre cele mai îndrăgite și savuroase spectacole de operetă semnate...

Închide