Şcoala din Spanţov şi-a redeschis porţile pentru elevi!

Mircea Brânduşă. Toamna începe şcoala de generaţii şi generaţii, iar copiii trăiesc intens, de fiecare dată, emoţiile primei zile de şcoală din noul an. La Spanţov, părinţi şi bunici, dascăli şi oficialităţi au spus prezent, la începutul acestei luni, şi au participat la momentul de sărbătoare încurajând pe cei mai mici, preşcolari şi elevi de clasă pregătitoare, care au fost copleşiţi de trăiri intense.

Cum lucrul bun se începe cu Dumnezeu, preoţii din comună au binecuvântat onorata adunare pentru a avea un an rodnic şi pentru deschiderea minţii spre primirea darurilor „seminţelor” căzute în locul cel prielnic al învăţătorilor lor.

Reprezentanţi ai Poliţiei comunei Spanţov au îndrumat spre respectarea normelor de siguranţa a copiilor pe stradă, în şcoală, dar şi în timpul liber.

Conducerea şcolii a urat „Bun venit!” îndemnând părinţii să le fie mereu aproape fiilor lor, să- i îmbrăţişeze mai des şi să petreacă timp de calitate cu aceştia, ceea ce va duce la formarea unor caractere puternice, a unor oameni de nădejde în viitor.

Dascălii care îi îndrumă au fost în egală măsură pătrunşi de emoţia momentului şi au asigurat ca prin exemplul propriu vor împărtăşi din lumina minţii lor fiecăruia în parte, fără a uita însă că jocul aparţine copilăriei.

Primarul comunei Spanţov, Niki Gheorghescu, a fost prezent pentru a asigura părinţii, cadrele didactice şi întreaga comunitate de interesul şi sprijinul permanent pentru educaţie, subliniind că „fără carte greu se răzbeşte în viaţă”.

A accentuat importanţa familiei în educaţie, dar şi a relaţiei strânse cu şcoala pe care trebuie să o dezvolte permanent, ambii parteneri având un singur scop- un viitor mai bun.

A ţinut să exemplifice cum tineri din comunitate prin ambiţie, dar şi cu sacrificii au reuşit să încheie studii universitare şi să profeseze în domenii diverse, acestea fiind bune modele, încurajând ca numărul acestora să crească de la an la an.

Culorile toamnei la Spanţov sunt aşadar cele ale încrederii, ale susţinerii, ale ambiţiei de a sădi în sufletele copiilor lumina cărţii, ale dragostei de frumos, ale datoriei de a nu uita să serespecte tot ce este românesc şi ale păstrării credinţei strămoşeşti.

Un an cu împliniri profesionale şi spirituale tuturor celor implicaţi în construirea drumului către mai bine pentru cei mai mici membri ai comunităţii spanţovene!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide