Școala Mircea Vodă/Proiect umanitar de dotare a maternității Călărași

În România mor cei mai mulți copii sub un an din Uniunea Europeană. O dată la șase ore, un nou-născut își pierde viața, cel mai adesea, pentru că Maternitatea în care a venit pe lume nu a avut aparatura medicală necesară. Pentru a supraviețui, acești copii au nevoie de echipamente performante imediat ce se nasc. Fiecare minut este de aur și se convertește în șanse la viață. În ciuda eforturilor medicilor, copiii născuți prematur, de cele mai multe ori, se sting.

Din păcate, acestă situație se întâmplă și la Călărași. Mai mult decât atât, în anul 2016, am avut cea mai mare rată de mortalitate infantilă din țară. În 2017 nenumărate cazuri au fost trasferate către materintățile din București și s-au inregistrat 4 decese neonatale – lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă se nășteau într-o maternitate de nivel superior.

Necesarul Spitalului Clinic Călărași pentru a monitoriza sarcinile cu risc și pentru a trata nou-născuții prematur sunt: un ventilator suport respirator, o masă radiantă cu modul de resuscitare, două cardiotocografe pentru monitorizarea fătului în travaliu și un ecograf cu sondă transvaginală pentru urgențe. Toate echipamentele necesare valorează aproximativ 65.000 euro.

În acest sens, Școala Gimnazială „Mircea Vodă Călărași” își continuă șirul acțiunilor umanitare cu Proiectul NOUĂ NE PASĂ. Acesta are drept scop strângerea de fonduri pentru Secția de Maternitate a Spitalului Județean Călărași. Parteneri ne sunt, ca de fiecare dată, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioae. Ni s-au alăturat în această Campanie: Organizația Neguvernamentală Salvați Copiii România și Asociația Femeilor de Afaceri Călărași.

În spectacol vor participa copii de la majoritatea școlilor din județul Călărași cu momente diverse de cântec, dans și poezie, iar donațiile se vor face chiar în ziua spectacolului.

Suma strânsă va fi donată organizației Salvați Copiii pentru Programul „Fiecare Copil Contează și folosită în scopul dotării Maternității Spitalului Județean Călărași.

Vă invităm să fiți alături de noi în ziua de 29 martie 2018, ora 16.00, la Sala de Spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Toți acești copii au nevoie să le fim alături și să nu ne întoarcem privirea de la drama lor!

Cu respect,

Director Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași

Prof. Alina Lotrea

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Primăria Mitreni/Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu (titularul Proiectului)

PRIMĂRIA COMUNEI MITRENI anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Asfaltare drumuri de...

Închide