Scrisoare deschisă către locuitorii comunei Valea Argovei

„Stimaţi concetăţeni, pe 27 septembrie, la solicitarea multora dintre dumneavoastră, am intrat într-o competiţie care a fost evident inegală din toate punctele de vedere. De ce inegală? Pentru că, teoretic, un primar în funcţie, ar trebui să aibă toate atuurile de partea lui. După patru ani de mandat e uşor să ai oamenii de partea ta, pentru că ai ce le arăta, poţi vorbi despre realizări, despre promisiuni îndeplinite, despre fapte concrete. Oamenii ştiu ce ai promis şi ce ai realizat pentru comunitate, ştiu că eşti un om de cuvânt şi care te ţii de promisiuni. Stau dovadă chiar proiectele tale, faptele. După opt ani, e mult mai simplu, oamenii ar trebui să te susţină, deja ai realizat aproape tot ce ai promis, ai avut continuitate, ai beneficiat de propriile proiecte, ai făcut o strategie pe termen lung şi, după atâţia ani de mandat, e imposibil să nu se vădă roadele muncii tale. Deci, teoretic, oamenii te adoră. Ar trebui să câştigi „la pas” un nou mandat, fără a mai apela la tot felul de strategii morale sau mai puţin morale pentru a câştiga cetăţenii de partea ta. Aşadar, am stat din nou „împotriva curentului”, dar nu e nimic nou pentru mine, exceptând faptul că am cunoscut adversarii, ştiam destul de bine de ce sunt în stare şi nu am avut absolut niciun complex în faţa lor. Dovadă şi scorul cu care am ieşit învingător: 61,02% dintre dumneavoastră mi-aţi acordat votul. De ce am câştigat? Pentru că am avut idei şi principii total diferite, am avut alte valori şi o cu totul altă viziune despre ce înseamnă comuna Valea Argovei. Despre unele am vorbit în anii trecuţi, despre altele am vorbit în frumoasa campanie electorală care a fost. Cred că principalul nostru atu, al meu şi al echipei mele, a fost acela că suntem oameni tineri, curajoşi, care ştiu să spună „nu”, care-şi caută singuri de muncă şi sunt învăţaţi să obţină ceea ce îşi doresc prin propriile forţe, nu prin a face fel şi fel de compromisuri mai mult sau mai puţîn morale. Am mai avut un atu, şi anume respectul faţă de oameni, faptul că reuşim să comunicăm deschis şi să facem ca oamenii să ne urmeze cu drag şi inima deschisă, fără insistenţe, presiuni, promisiuni făcute „pe sub masă”. Nu ne-au plăcut oportuniştii, ne plac oamenii cu coloană vertebrală, care vorbesc liber şi spun tare şi clar ce gândesc.

 

Sunt mulţi, foarte mulţi oameni care împărtăşesc aceleaşi valori ca şi noi, care îşi doresc aceleaşi lucruri pentru Valea Argovei şi care nu au nevoie de promisiuni sau de locuri de muncă oferite „pe tavă”. Vor doar să aibă o variantă total diferită, reală de a alege. Şi sper ca în următorii 4 ani, eu, împreună cu echipa mea de tineri consilieri, să fim alternativa pe care oamenii o caută. Indiferent de situaţie, noi nu aveam nimic de pierdut. Am avut încredere că împreună putem câştiga, pentru noi toţi, pentru Valea Argovei, pentru bunicii, părinţii şi copiii noştri. Şi, am câştigat! Am rămas plăcut impresionat să văd cât de frumos şi simplu este să faci campanie, să te faci înţeles în faţa oamenilor când eşti natural, sincer, când le vorbeşti despre lucruri evidente pe care le văd şi ei în fiecare zi. Noi am ieşit în faţa dumneavoastră aşa cum suntem, aşa cum ne ştiţi, pe unii din noi, de mici copii. Cred că asta a fost un avantaj foarte mare pentru toată lumea, dumneavoastră ne-aţi cunoscut destul de bine pe toţi şi va fost simplu să alegeţi, să susţineţi, să votaţi. Că până la urmă despre asta e vorba, nu? Despre ce aţi dorit dumneavoastră, nu despre ce am vrut noi ca indivizi, aleşii sunt puşi acolo pentru a reprezenta interesul tuturor cetăţenilor, corect? Sau cel puţin aşa a trebui să fie, nu credeţi? Am fost şi rămân primarul dumneavoastră, al tuturor locuitorilor din comuna Valea Argovei, indiferent de apartenenţa politică.Având încrederea dumneavoastră pentru următorii patru ani de mandat, vă asigur că am pe lista de priorităţi următoarele proiecte:

 1. Crearea de locuri de muncă. Atragerea de investitori prin acordarea de facilităţi conform legilor în vigoare. Motivaţia pentru componenta economică fiind atragerea de venituri suplimentare la bugetul local, dezvoltarea economică a zonei şi crearea de locuri de muncă pe termen mediu şi lung. În patru ani de mandat îmi propun crearea a minim 250 de noi locuri de muncă pe rază comunei Valea Argovei.
 2. Modernizare şi extindere reţea de apă, soluţionarea problemelor de debit (lipsa presiunii) în perioadele secetoase. Staţie de epurare. Furnizarea de apă potabilă în întreagă localitate. Finalizarea cât mai rapidă a tuturor proiectelor existente în acest sens. Infiinţarea unei reţele de apă potabilă în satul Ostrov (Valea Căpitanului).
 3. Construirea unei case de cultură (cămin cultural) în satul Valea Argovei. E evidentă necesitatea unei asemenea clădiri: de la sală pentru diverse evenimente (nunţi, botezuri, etc) , activitaţi cultural-educative, teatru, film, educaţie civică, etc, la diverse proiecte ale şcolii şi nu numai.
 4. Construirea a două parcuri moderne în satele Siliştea şi Valea Argovei, cu spaţii special amenajate pentru copii, supravegheate video permanent şi acces wi-fi gratuit.
 5. Supravegherea video cel puţin a marilor intersecţii şi a drumurilor principale de acces în şi din comună în vederea sporirii siguranţei cetăţenilor.
 6. Asfaltarea tuturor străzilor rămase în satele Vlădiceasca, Valea Argovei şi Silştea şi pietruirea tuturor străzilor din satul Ostrov (Valea Căpitanului). Găsirea cât mai rapidă, impreună cu CJ Călăraşi, a unor soluţii pentru pietruirea şi eventual asfaltarea drumului de acces către satul Ostrov.
 7. Alei pietonale moderne şi bine delimitate pentru siguranţă cetăţenilor, în special a copiilor, evitând astfel circulaţia pe drumurile publice.
 8. Curăţarea deşeurilor, de toate categoriile care sunt, de jur împrejurul localităţilor, mai ales în imediata apropiere şi pe fostele canale de irigaţii. Colaborarea cu fermierii şi proprietarii de teren în vederea curăţării suprafeţelor agricole de orice deşeuri şi găsirea unor soluţii pentru a stopa această problemă. Construirea unor platforme pentru gunoiul de grajd în condiţiile legii. Motivarea cetăţenilor pentru a face colectare selectivă, prin acordarea de diverse facilitaţi cum ar fi scutirea de la anumite impozite şi taxe. Contractarea în cel mai scurt timp posibil a unei societăţi de salubrizare care colectează şi ridică selectiv gunoiul. Extinderea serviciului de salubrizare în satul Ostrov, sat care nu beneficiază de câţiva ani de acest serviciu. Nu în ultimul rând, montarea a cât mai multe coşuri de gunoi şi pubele de mici dimensiuni care să nu deranjeze estetic, pe toată rază localităţilor Siliştea, Valea Argovei şi Vlădicească iar în satul Ostrov pubele de mici şi mari dimensiuni, în funcţie de necesar, amplasate în imediata apropiere a gospodăriilor şi pe drumurile de acces spre balta Mostiştea şi terenurile agricole, evitând astfel aruncarea gunoiului pe raza localităţii sau pe malul apei. Montarea unor panouri care să avertizeze cu privire la supravegherea video şi sancţiuni conform legii pentru aruncarea gunoiului în loc nepermis.
 9. Identificarea, amenajarea, renovarea sau construirea unor spaţii care vor avea destinaţia dispensar uman (cabinet stomatologie, orl, pediatrie, etc) şi dispensar veterinar moderne şi motivarea unor medici de specialitate care să poată lucra permanent sau cât mai des posibil în comună.
 10. Strânsa şi mai ales deschisa colaborare cu cadrele didactice şi conducerea şcolilor şi grădiniţelor în vederea dotării cu mobilier, aparatură modernă, acces la internet şi alte materiale necesare în vederea unei bune pregătiri şi educări a elevilor şi preşcolarilor. Investiţii substanţiale în renovarea şi modernizarea gradiniţelor din satele Siliştea şi Valea Argovei, dotarea cu mobilier şi toate materialele necesare pentru a creea cele mai bune condiţii. Alocarea de fonduri din bugetul primăriei pentru a premia elevii cu rezultate deosebite la învăţătură şi olimpiade.
 11. Atragerea de fonduri UE pentru construirea unei săli de sport moderne cu toate facilitaţile.
 12. Exploatarea potenţialului turistic al comunei prin promovarea istoriei, tradiţiilor, peisajelor, a balţii, etc. Amenajarea unei plaje şi atragerea de investitori în domeniul turistic. Aş propune unele evenimente anuale cum ar fi: Zilele comunei, Ziua recoltei sau un târg de produse tradiţionale. Mă gândesc la activităţi care să implice şi cetăţenii comunei, dar să atragă şi persoane interesate de astfel de evenimente.
 13. Reînfiinţarea echipei de fotbal, modernizarea terenului, construirea a minim 150 de locuri pentru spectatori. Echipa va fi finanţată din bani de la bugetul local. Construirea unui teren de fotbal sintetic in satul Siliştea. Terenul va fi dotat şi cu un număr de 50-70 de locuri pentru spectatori, nocturnă şi vestiare.
 14. Extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat public prin dotarea cu lămpi cu panou fotovoltaic. O prioritate ar fi satul Ostrov. Realizarea acestui proiect se va face prin fonduri UE, urmând ca în cei patru ani de mandat, peste 80% din lămpile de iluminat public să fie fotovoltaice, reducând astfel semnificativ consumul de electricitate. Montarea de panouri fotovoltaice pe diverse clădiri (şcoală, grădiniţă, primărie, etc) sau pe teren proprietatea primăriei, care să producă mare parte din energia electrică consumată de aceste clădiri şi nu numai.
 15. Amenajarea unei mici pieţe agro alimentare unde producătorii locali şi cei din satele şi comunele apropiate să-şi poată comercializa produsele. Informarea şi încurajarea micilor producători, fermierilor şi crescătorilor de animale să obţină certificat de producător şi să comercializeze produsle in această piaţă.
 16. Eficientizarea aparatului bugetar şi instruirea periodică a angajaţilor primăriei in scopul unei mai bune comunicări şi colaborări cu cetăţenii şi abilitatea de a găşi soluţii simple şi rapide de rezolvare a problemelor fiecărui cetăţean.
 17. Amenajarea spaţiilor verzi din faţa gospodăriilor, plantare copaci acolo unde spaţiul permite. Colaborarea cu cetăţenii şi motivarea ca împreună cu angajaţii consiliului local şi a celor de la „416” să intreţină aceste spaţii.
 18. Replantarea şi extinderea perdelelor forestiere de protecţie. Consider o astfel de acţiune fiind necesară in condiţiile schimbărilor climatice. Astfel de perdele forestiere au rolul de a proteja culturile agricole, modificarea şi scăderea vitezei vântului, împiedicarea spulberarii solului, a zăpezii, etc.
 19. TOATE şedinţele consiliului local vor fi înregistrate audio-video şi postate pe site-ul primăriei. Data fiecărei şedinţe va fi de asemenea afişată pe site-ul primăriei şi la sediul instituţiei in loc vizibil şi cu acces cât mai uşor pentru cetăţeni. Data fiecărei şedinţe va fi anunţată şi afişată cu cel puţin 48 de ore înainte, exceptând situaţiile extraordinare.
 20. Dacă veţi acorda încredere echipei noastre vă garantez o bună comunicare, sinceritate, deschidere şi întreagă disponibilitate pentru a rezolva problemele fiecărui cetăţean.

În cazul nerealizării a cel puţin 75% din promisiunile menţionate mai sus, vă dau cuvântul că nu voi mai candida pentru un nou mandat în 2024.Vă mulţumesc pentru sprijin şi vă aştept alături de mine, pentru o Valea Argovei aşa cum ne-o dorim cu toţii. Doamne ajută!”

Primar Costel Boitan

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide