SCRISOARE DESCHISĂ

Februarie 2018

 

În atenţia Domnului Liviu Dragnea, Preşedintele Camerei Deputaţilor

În atenţia Domnului Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului

SCRISOARE DESCHISĂ

Mă adresez pe această cale dumneavoastră, având în vedere dubla dumneavoastră calitate – de preşedinţi ai celor două camere ale Parlamentului şi de lideri ai coaliţiei de guvernare, solicitându-vă să fiţi de acord cu o soluţie simplă de rezolvare urgentă a situaţiei românilor care au contracte part-time şi au ajuns în situaţia paradoxală de a aduce bani de acasă pentru a-şi plăti obligaţiile fiscale faţă de stat.

Concret, vă propun eliminarea sursei răului, adică a actului normativ care a generat această aberaţie fiscală. Mai precis, vă solicit să dispuneţi punerea pe ordinea de zi a comisiilor şi plenului Camerei Deputaţilor, în regim de urgenţă, a Proiectului de Lege privind respingerea Ordonanţei Guvernului nr.4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal şi adoptarea acestui proiect. Vă reamintesc că Senatul a respins Ordonanţa Guvernului nr. 4/2017 prin care statul taxează munca part-time ca pe cea cu normă întreagă, iar proiectul de respingere a ordonanţei a ajuns la Camera Deputaţilor în 17.10.2017, cameră decizională în această situaţie.

Ministrul Muncii, dna Olguţa Vasilescu, anunţa că problema bugetarilor încadraţi cu normă parţială, care se află în pericol de a primi salarii nete mai mici din cauza transferului contribuţiilor de pensii (CAS) şi sănătate (CASS), va fi rezolvată prin ordonanţă de urgenţă. Vorbim despre o soluţie lipsită de logică, nerezonabilă şi discriminatorie faţă de angajaţii din mediul privat, care este de natură doar să amplifice haosul din domeniile fiscalităţii şi salarizării şi care, în niciun, caz nu rezolvă problema pe fond. Soluţia este limpede, respingerea în Camera Deputaţilor a actului normativ care instituie supraimpozitarea contractelor part-time.

În Senatul României am ajuns la un acord raţional, indiferent de formaţiunile politice pe care le reprezentăm, asupra faptului că actul normativ promovat de guvern va avea efecte negative asupra românilor şi economiei româneşti, şi am acţionat în consecinţă. Actualul ministru al Finanţelor, dl. Eugen Teodorovici, a fost chiar preşedintele Comisiei de buget-finanţe de la Senat, comisie care a adoptat un raport de respingere a ordonanţei. Este rândul deputaţilor să ia decizii responsabile şi să rezolve falsa problemă a contractelor part-time.

Partidul Naţional Liberal susţine acele iniţiative care îi încurajează pe oameni să muncească mai mult pentru a câştiga mai mult şi se opune oricăror tentative de mărire a poverii fiscale asupra muncii.

Cu convingerea că trebuie să existe punţi de dialog între putere şi opoziţie pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, vă asigur de tot respectul meu.

Senator Iulian Dumitrescu

Liderul Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Senat

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide