Secretar de stat Dragoș Coman: Prioritatea ZERO este combaterea răspândirii COVID-19

În contextul situației actuale, pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus și pentru sprijinirea măsurilor luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Ministerul Tineretului și Sportului a luat o serie de decizii în acest sens.

„Au fost evaluate toate spațiile de cazare din subordinea MTS care pot fi puse la dizpoziție Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, respectiv a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență ca centre de carantină pentru persoanele care vin din țările afectate de COVID 19 și au fost identificate spații în 24 de județe ale țării.

Inclusiv Hotelul Sport din municipiul Călărași este folosit ca centru de carantină în vederea limitării răspândirii virusului și evitarea contaminării altor persoane din municipiu sau județ conform deciziei CJSU Călărași. Acesta a fost pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a luat hotărârea de a-l utiliza ca centru de carantină.

La acest moment Hotelul Sport Calarasi este pus la dispoziție in mod gratuit. Ministerul Tineretului și Sportului a alocat de urgență sumele necesare pentru utilități, reparații urgente și materiale consumabile, igienico sanitare sau de altă natură urmând ca aceste cheltuieli de funcționare sa fie decontate de Ministerul Sănătății așa cum este prevazut in OUG 11/ 2020.

Din cei 20 de sportivi cazați în Hotelul Sport 16 au fost cazați la internatul Liceului Auto iar 4 au fost lăsați să plece acasă. Antrenamentele se desfășoară normal.

În același context, al situației generate de evoluția epidemiei generate de Covid-19, pentru a diminua riscul la adresa sănătății publice, Ministerul Tineretului și Sportului a recomandat federațiilor și cluburilor sportive suspendarea tuturor competițiilor sportive desfășurate la nivel național până la 31 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii perioadei în funcție de situația existentă.” – a scris secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Dragoș Coman, pe pagina sa de facebook.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide