Senator Iulian Dumitrescu: „Dreptate pentru primari!”

Fostul senator de Călărași, actualmente parlamentar de Prahova, Iulian Dumitrescu, a scris pe pagina sa de facebook că modificările Codului Administrativ, în ceea ce privește acordarea unor pensii speciale persoanelor care au deținut mandate de primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene nu constituie privilegii ci doar repararea unor nedreptăți, drept pentru care a votat „pentru” adoptarea acestora. Doar trei membri ai Biroului Executiv al PNL au fost de acord cu aceste modificări, restul votând împreună.

De altfel, legat de acest subiect, mai mulți primari liberali din județul Călărași s-au declarat extrem de dezamăgiți de poziția parlamentarilor liberali în ceea ce privește adoptarea acestor modificări, spunând că la alegerile parlamentare din 2020 le vor da o hartă cu străzile comunelor pe care le conduc celor care vor candida și nu vor ieși niciun minut cu ei în campanie.

„În şedinţa de astăzi (n.r. 11 iunie a.c.) a Biroului Executiv al PNL, am votat pentru corectarea unei nedreptăţi. În opinia mea, modificările Codului Administrativ nu aduc privilegii aleşilor locali din perspectiva veniturilor acestora, ci doar corectează nedreptăţile legii actuale. Eu cred că atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene ar trebui să aibă venituri decente. Astfel, există edili care ies la pensie cu 1200-1400 de lei după mai multe mandate în fruntea comunităţilor, după o viaţă întreagă în administraţia locală, ceea este profund injust.

Nu am discutat la partid despre alte consecinţe ale Codului Administrativ, ci doar dacă ar trebui sau nu ca PNL să susţină indemnizaţiile speciale pe care aleşii locali ar putea să le primească la încetarea mandatului. Împreună cu Cristian Buican şi Gigel Știrbu, am votat pentru susţinerea indemnizaţiilor speciale, iar 17 colegi, inclusiv preşedintele Ludovic Orban, au votat împotrivă.”, a scris senatorul Dumitrescu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide