Senator Roxana Pațurcă: „La mulți ani de Ziua Educației! O zi cu totul și cu totul specială!”

Trebuie să o recunosc cu bucurie- având legată întreaga mea carieră de şcoală, prezenţa în şcoală şi legătura cu fenomenul educaţiei sunt fundamentale pentru viaţa mea! Personal cred că nimic nu poate fi mai minunat decât să te ocupi de destine, să vezi copiii cum evoluează, cum cresc nu doar fizic, ci din toate punctele de vedere, factorul esenţial fiind… educaţia!

Ziua Internaţională a Educaţiei este foarte importantă din foarte multe puncte de vedere. Să le luăm pe rând:

– În primul rând pentru că educaţia a fost, întotdeauna, factorul care a asigurat evoluţia societăţii, din primele clipe în care omenirea a pornit pe drumul civilizării…

– În al doilea rând, educaţia este fundamentală pentru evoluţia omului, diferenţa între stadiul iniţial, darwinist şi evoluţia prezentă fiind dată de educaţie- pentru orice ţară din lume, educaţia este un dat fundamental, iar exemplul ţărilor care au cunoscut o dezvoltare excepţională investind, în primul rând, în educaţie, este edificator!

– În România, astăzi, educaţia este cel mai frumos obiectiv, pentru că doar prin evoluţia acestui domeniu putem avea speranţa unui viitor- din ce în ce mai începărtat, altfel, fără credinţa că educaţia este acest dat esenţial al ţării noastre. Să nu uităm că Mircea Eliade, de acolo, departe de ţară, aprecia inteligenţa românilor şi cerea României să se ocupe de exploatarea acestei inteligenţe excepţionale! Iar eu, adaug, acum, ca un promotor al reîntoarcerii românilor în România, că prin educaţie putem asigura această necesitate fundamentală pentru întreaga noastră ţară!

– Educaţia este şi un factor de bucurie- astăzi, de la cei mai mici până la cei mai mari se bucură nu doar de o zi specială în care nu se fac ore, ci de o zi cu totul şi cu totul excepţională în care evenimentele planificate conştientizează cât de frumoasă este şcoala şi cât de importantă este ea pentru fiecare dintre cei mari sau mici…

– Desigur, în primul rând trebuie evidenţiat rolul celor care se află la catedră- educatori, învătăţători, profesori, cadre universitare- oameni care şi-au legat destinul de evoluţia societăţii, asumându-şi responsabilităţi uriaşe! Tot respectul pentru cei a căror viaţă se petrece la catedră!

– Nu în ultimul rând, vreau să transmit, pe această cale, gândul meu de recunoştinţă părinţilor care investesc în educaţia copiilor lor, având credinţă în şcoală! Şcoala este, cu adevărat, un dat fundamental al fiecăruia dintre noi!

La mulţi ani! Numai bucurii! Numai împliniri! Şi fie ca România să renască prin educaţie!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide