Senatorul PNL, Răducu Filipescu: „PSD nu a realizat nici măcar 5% din promisiunile făcute”

Săptămâna trecută, în cadrul conferinței de presă, senatorul PNL Răducu Filipescu a prezentat Cartea neagră a guvernării PSD, în anul 2017, o analiză a politicilor publice ale guvernării PSD-ALDE în anul trecut. Documentul de peste 200 de pagini de analize comparative, cu prezentarea promisiunilor și (ne)realizărilor PSD, relevă faptul că din cele 814 măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD au fost realizate doar 30 dintre ele, asta însemnând un raport de 3,68% promisiuni realizate. Guvernele lui Liviu Dragnea au contabilizat 85,5% de promisiuni neonorate, aproape 11% fiind doar parțial realizate.

„Dacă luăm, de exemplu, domeniul Fondurilor Europene, documentul de analiză al PNL se poate vedea că, pentru anul 2017, în bugetul României a fost prevăzută suma de 5.1 miliarde euro din fonduri nerambursabile. Numai că datele statistice ale Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene arată că în anul 2017 s-au atras doar 1.9 miliarde de euro.

Ruina guvernării PSD este relevată de datele analizate din domeniul Sănătății. România se află pe ultimul loc în UE în privința numărului de medici, cu doar 2,7 medici / 1000 de locuitori. În spitalele din Capitală sunt o grămadă de probleme, dar situația este și mai dramatică în orașele mici unde lipsa specialiștilor este mai mult decât acută. Analizând Planul de guvernare al PSD, reiese că în domeniul Sănătății s-au contabilizat 26 de promisiuni neîndeplinite, 11 promisiuni parțial îndeplinite și doar o promisiune îndeplinită.”, a afirmat senatorul Răducu Filipescu.

Senatorul liberal a mai precizat că va face, săptămânal, o prezentare detaliată a domeniilor în care PSD a promis o serie de măsuri, dar nu a realizat nici măcar 5% dintre acestea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide