Senatorul Roxana Paţurcă a solicitat reanalizarea modalităţii de calcul al preţului de vânzare şi al chiriei locuinţelor ANL

Într-o interpelare adresată vicepremierului Paul Stănescu, cel care deţine portofoliul Ministerului Dezvoltării Regionale, senatorul Roxana Paţurcă a solicitat o reanalizare a modului de calcul al preţului de vânzare şi al chiriei locuinţelor ANL. De exemplu, chiriile ANL sunt calculate individual, în funcţie de venitul brut şi nu de venitul net aşa cum ar fi mai corect.

 „Domnule Vicepremier,

În ultimul timp am purtat mai multe discuţii cu persoane direct interesate de preţul de vânzare şi de nivelul chiriei locuinţelor ANL.

Principala problemă ridicată de cetăţeni se referă la critica preţului unic la nivel naţional al acestor locuinţe şi al chiriei. Într-adevăr, la stabilirea acestui preţ nu se ţine cont de o serie de factori importanţi, aşa cum sunt calitatea şi costul materialelor din care sunt construite diferitele tipuri de astfel de locuinţe, de atractivitatea poziţiei ansamblului de locuinţe, de puterea de cumpărare din fiecare zonă rezidenţială şi altele. De exemplu, în judeţul Călăraşi vorbim de construcţii mai uşoare. Pentru mai multe amănunte privind această situaţie şi nemulţumire a oamenilor, ataşez la prezenta interpelare un Memoriu pe care l-am primit de la reprezentanţii cetăţenilor care mi-au venit în audienţă.

În acelaşi timp, ca să le pot da un răspuns competent, am nevoie de o succintă informare oficială din partea ministerului pe care îl conduceţi, pe care o aştept în scris la Senatul României.”

Senator PSD,

Roxana Paţurcă

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
DECLARAȚIE POLITICĂ / Ziua internaţională a copilului” (Universal Children’s Day)

Doamnelor şi domnilor senatori, Pe Întâi Iunie România îşi sărbătoreşte copiii. Prin voinţa Parlamentului, ziua de 1 Iunie a devenit...

Închide