Serbare de iarnă la Unirea – „Moş Crăciun, bine-ai venit!”

Cu toţii aşteptăm cu mare drag sărbătorile de iarnă şi pe Moş Crăciun. În special copiii sunt cei mai răsfăţaţi întrucât iarna vine şi cu serbări. Un astfel de moment, intitulat sugestiv, „Moş Crăciun, bine-ai venit!” a avut loc joi, 22 decembrie, în sala amenajată festiv a Căminului Cultural.

Cu siguranţă nu a lipsit îndrăgitul Moş Crăciun, bătrânul fiind aşteptat de toţi copiii cuminţi şi… mai puţin cuminţi. Cei mici s-au pregătit intens şi l-au răsfăţat cu un amplu şi bogat program artistic. Şi au demonstrat că au stofă de artişti. Cu poezii, dansuri şi colinde au făcut spectacol, urmăriţi cu atenţie, din public, de părinţi şi bunici. Au evoluat pe scenă grupa mare a Grădiniţei cu Program Normal Nr. 1 Unirea, coordonată de educatoarea Emilia Melinte, care a prezentat dansurile „Valsul fulgilor de nea” şi „Sunt o româncuţă”.

Au urmat copiii clasei pregătitoare pregătiţi de dl învăţător Viorel Dumitrache şi  elevii clasei I, învăţătoare Stavarache Simona, care împreună au prezentat dansul „Jingle Bells”. Clasa a II-a, învăţător Slujitoru Hariclia, a intonat colindul „Din an în an”. Elevii clasei a III-a pregătiţi de dna învăţător Dumitrache Georgeta, au evoluat pe scenă pe ritmurile unui vals al iernii. Clasa a IV-a pregătită de dna învăţător Silica Cojocaru a surprins asistenţa cu un cover la colindele „Sus boieri” şi „O, ce veste minunată!”.

Cercul de lectură coordonat de domnişoara bibliotecar Hariclia Slujitoru a prezentat sceneta „Necazul lui Moş Crăciun” şi colindele „A venit Crăciunul” şi „Legănelul lui Iisus”. Clasele V, VI şi a VIII-a pregătite de dna profesor Carmen Ghicu au prezentat sceneta „Doamna, copiii şi Crăciunul”. Copiii de la Centrul de Zi, îndrumător Gabriel Ciungu, au intonat două frumoase şi emoţionante colinde… „Şi-auzi! Răsar cântări acum, frânturi dintr-o colindă, şi vin mereu, se opresc în drum, se aud acum în tindă…” Ultimul moment al serbării a aparţinut Ansamblului Folcloric Unirea – juniori pregătiţi de instructorul Sile Baraitaru, care a prezentat o suită de dansuri populare româneşti şi colinde tradiţionale.

Dacă emoţiile nu le-au dat bătăi de cap în prima parte a serbării, în momentul în care şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun, cei mici au fost copleşiţi de bucurie. La rugămintea primarului Florian Belu, Moşul a venit, desigur, cu desaga plină cu daruri pe care le-a dăruit la finalul serbării.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide