Şi anul acesta, Moş Nicolae a dăruit cadouri copiilor din Roseţi!

Mircea Brânduşă. Tradiţia creştină spune că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată în localitatea Parara din Asia. La moartea părinţilor săi, Nicolae a devenit preot şi s-a lepădat de toată averea sa, pe care a dăruit-o săracilor şi a plecat în pelerinaj în Palestina şi Egipt. Dintre multele legende care îl au ca erou, cea mai cunoscută este cea a fiicelor unui om bogat care îşi pierduse averea. Sfântul Nicolae a intrat, într-o noapte, în casa lor şi le-a aruncat pe fereastră trei saci plini cu bani de aur pentru ca fetele sale să aibă zestre de măritat. Pentru că este considerat şi ocrotitorul copiilor, Sfântul Nicolae a intrat în tradiţie ca cel ce le aduce cadouri, răsplatindu-i pentru că au fost ascultători de-a lungul anului.

Şi pentru că micuţii din comuna Roseţi au ascultat de părinţi, educatori şi învăţători, Moş Nicolae a avut foarte mare grijă de ei. Aşadar, Primăria şi Consiliul Local Roseţi l-au chemat în dimineaţa zilei de 6 decembrie pe Moş Nicolae să se minuneze si să răsplatească realizările preşcolarilor (200 elevi) care se pregătesc în cele trei corpuri ale Grădiniţei „Elisabeta Rosetti” şi şcolarilor (400 elevi) din clasele 1-4 care învaţă la Şcoala „Iancu Rosetti”. Reprezentantul Moşului a fost chiar primarul localităţii, care cu mândrie poartă chiar numele de Nicolae. Domnia sa le-a adus celor mici cadourile mult aşteptate.

„Ca în fiecare an, de Sfântul Nicolae, Primăria şi Consiliul Local Roseţi dăruiesc, preşcolarilor şi şcolarilor, dulciuri, sucuri si fructe. Anul acesta am pregătit pentru ei peste 600 de pachete pe care le-a trimis Moş Nicolae în cursul serii trecute. Dar, pentru că cei mici se aflau acasă, lustruindu-şi ghetuţele, m-a rugat pe mine să le aduc”, a declarat bucuros Moş Nicolae din Roseţi. Surpriza a fost făcută şi celor 30 de copilaşi care provin din familiile cu posibilităţi financiare scăzute.

„Copiii s-au bucurat foarte mult şi nu se aşteptau ca Moşul sa treacă dis de dimineaţă pe la grădiniţă. Este răsplata faptului ca au fost cuminţi si ascultători”, a mai precizat primarul Râjnoveanu. Preventiv, însă, Moşul le-a lăsat pe holul Grădiniţei şi o nuieluşă care să le reamintească micuţilor că trebuie să fie la fel de cuminţi si ascultători şi anul viitor. Cei mai cuminţi dintre copiii de la Grădiniţele din „centru” şi din „sector” au primit, pe lângă dulciuri şi sucuri, câte o nuieluşă legată cu fundiţă roşie care înseamnă că, pe parcursul acestui an, nu au facut nici o boacănă şi au fost extraordinar de ascultători. În toate clasele vizitate, Moş Nicolae Râjnoveanu a fost primit cu chiote de veselie şi i s-a cântat „ La Mulţi Ani!”. Un lucru semnalat de micuţi a fost faptul că pe langă pachetele cu dulciuri oferite de autorităţile locale, au primit cadouri şi din partea părinţilor. Daniel, în vârstă de patru ani, care se pregăteşte în grupa mixtă la Grădiniţa din „deal”, a dezvăluit că Moş Nicolae a venit la el de două ori! O dată acasă şi încă o dată la grădiniţă.

„Înseamnă ca am fost foarte cuminte. Moşul a venit noaptea, pe geam, şi a intrat în hol. Dimineaţa am găsit în ghetuţe o maşinuţă cu telecomandă si acum mi-a adus dulciuri.” Grădiniţa va mai „beneficia” de cadouri din partea Primăriei şi Consiliului Local Roseţi şi în anul 2019, când va fi implementat un proiect având ca obiectiv, reabilitarea, modernizarea şi dotarea celor trei sedii cu mobilier, logistică şi, bineînţeles, cu jucării noi.

De altfel, primarul Râjnoveanu are pe agenda sa de lucru, construirea a două clase noi la grădiniţa din „centru”, tocmai ca toţi copilaşii să înveţe tainele abecedarului la un loc. De asemenea Şcoala „Iancu Rosetti” va intra într-un proces de modernizare, lucrări care vor demara în primăvara anului viitor. Manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă au debutat în data de 29 noiembrie, când, în incinta Şcolii „Iancu Rosetti”, au prezentat un frumos şi emoţionant spectacol de muzică, poezie şi dansuri populare, dedicat Centenarului României! Manifestările vor continua pe data de 21-22 decembrie, când Moş Crăciun va sosi mai devreme în localitate şi se va opri pe la casele copiilor si familiilor cu probleme sociale, cărora le va aduce multe daruri, să le facă sărbătorile de iarnă mai frumoase şi mai liniştite!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide