Solicitarea Prefecturii de anulare a unei hotărâri a Consiliului Local Călărași a fost respinsă de Tribunal

În data de 8 iunie a.c., Primăria Municipiului Călărași anunța faptul că tratamentele de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, programate a avea loc, atât avio, cât și terestru, începând cu 9 iunie 2018, au fost suspendate, din cauza atacării la Tribunalul Călărași de către Instituția Prefectului.

În cauză era vorba de Hotărârea Consiliului Local nr. 207/21.12.2017 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului public de prestare a activităților de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în municipiul Călărași.

Acțiunea Prefecturii a condus la rezilierea contractului încheiat între Primăria Municipiului Călărași și o firmă specializată de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

„Rămân puțin interzis… mai erau 6 zile până la expirarea celor 6 luni, perioadă în care cei de la Prefectură ar fi putut să facă contestație, și tocmai în ultimele 6 zile s-au gândit să conteste pe o problemă care putea fi evitată printr-o discuție prealabilă în care să ni se spună ce poziție au dânșii vizavi de modul de licitare a contractului de dezinsecție.

Domnul prefect, care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și care știe ce probleme crează țânțarii, nu avea timp 6 luni de zile să verifice cum a fost făcută procedura?

Eu sunt convins că politicul influențează deciziile Prefecturii, deși această instituție ar trebui să fie independentă și neimplicată politic.”, a declarat, la acea dată, primarul Daniel Drăgulin.

Conform unui comunicat remis de Primăria Municipiului Călărași, Tribunalul Călărași a respins cererea formulată de Prefectul județului Călărași în vederea anulării Hotărârii Consiliului Local nr. 207/21.12.2017.

Decizia magistraților a fost pronunțată în ședința publică din 11 iulie 2018.

Cererea de recurs poate fi depusă la Tribunalul Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide