Spitalul Județean Călărași are, de astăzi, un Bloc Operator nou

Investiție de 4 milioane de lei a Consiliului Județean Călărași, Blocul Operator a fost inaugurat astăzi la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Noul Bloc Operator are 7 săli de operații construite în așa fel încât introducerea, generarea și reținerea de particule să fie minimă iar parametrii relevanți, temperatura, umiditatea, presiunea, sunt controlați conform standardelor naționale și internaționale.

Sălile de operații sunt prevăzute cu instalații speciale de ventilare – climatizare care să asigure condiții optime de asepție. Saloanele sunt dotate cu paturi moderne, dulapuri, noptiere și scaune.

Blocul Operator beneficiază de următoarele spații: sală de oprație, filtru aseptic și sală de operații tampon. Sala de operații tampon este gândită pentru a prelua un număr mare de persoane care au nevoie de intervenții chirurgucale în cazul unor accidente cu un număr mare de răniți.

Mai există un salon de pregătire preoperatorie, protocol operator, de trezire postoperatorie, sală de transfuzii, sală de gipsare precum și o cameră de decontaminare materiale de curățenie.

📌Inaugurarea noului Bloc Operator al Spitalului Județean Călărași

Publicată de Consiliul Judetean Calarasi pe Miercuri, 23 ianuarie 2019

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide