Spitalul Județean Călărași va fi dotat cu echipamente medicale pentru depistarea și tratarea COVID-19

În ședința Consiliului Județean Călărași de astăzi s-a luat decizia achiziționării de echipamente destinate crizei cauzate de virusul COVID-19. Printre altele se va achiziționa și un Laborator Modular pentru Testări COVID-19.

4 milioane de lei au fost aprobate astăzi, în ședința de consiliu județean pentru achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză. Se vor achiziționa:

-19 aparate de ventilație mecanică

-16 monitoare ATI funcții vitale

-15 injectomate

-2 aparate de ventilație mecanică pentru transport

-1 aspirator mobil de secreții

-10 paturi motorizate de terapie intensivă

-2 infuzomate

„Anunț cetățenii că suntem alături de ei și de cadrele medicale din unitățile spitalicești. De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19. Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal.

Rog călărășenii să respecte recomandările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, coordonat de domnul prefect Marian Stoica și îi asigur că facem tot ceea ce este nevoie ca județul nostru să fie cât mai puțin afectat.”, a declarat președintele CJ Călărași Vasile Iliuță.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide