Spitalul Județean de Urgență Călărași a intrat în posesia RMN-ului

Spitalul Județean de Urgență Călărași a primit ieri, 13 noiembrie, aparatul de rezonanță magnetică – RMN pe care îl așteaptă de foarte mulți ani. În urmă cu câteva săptămâni consilierii județeni aprobaseră cofinanțarea acestei investiții în valoare de 730.000 lei. În prezent, la SJU Călărași se desfășoară lucrările de amenajare a spațiului în care va fi montat acest aparat medical.
Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a afirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, că RMN-ul va fi pus în funcțiune până la finalul acestui an.

„Sănătatea locuitorilor județului Călărași reprezintă o prioritate pentru administrația pe care o conduc. Am susținut și susțin în continuare investițiile în dotarea și modernizarea rețelei de sănătate, iar cea mai recentă achiziție a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pompei Samarian” Călărași demonstrează acest lucru.

În urma negocierilor pe care le-am purtat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat, dr. Raed Arafat, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a sosit, ieri, 13 noiembrie, un aparat RMN de ultimă generație, pe care locuitorii județului Călărași și medicii spitalului îl așteaptă de cel puțin trei ani.

Valoarea investiției se ridică la 7.314.000 lei (inclusiv TVA) și a fost asigurată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, care a contribuit cu 10 la sută din această sumă. Investiția acoperă pe lângă achiziționarea aparatului și lucrările de renovare ale clădirii destinate funcționării acestuia.

Potrivit informațiilor primite de la conducerea Spitalului Județean de Urgență, recepția lucrărilor va fi făcută până la finalul acestui an, urmând ca ulterior să fie semnat și contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru ca bolnavii să poată beneficia de servicii imagistice decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

Județul nostru are nevoie de un operator de servicii medicale care să acopere la cele mai înalte standarde nevoile celor peste 300 de mii de locuitori, iar Consiliul Județean Călărași se preocupă constant în a răspunde exigențelor cetățenilor. De când am preluat mandatul de președinte al CJ Călărași au fost finalizate lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe, au fost începute lucrările de modernizare și dotare ale blocului operator, iar până la finalul anului 2016 vor fi terminate și lucrările de reabilitare a laboratorului de analize și a celui de anatomie patologică.

Sunt convins că toate aceste investiții vor transforma Spitalul Județean Călărași într-un reper regional în acordarea serviciilor medicale.” – Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide