Stadiul programului Interreg V-A România – Bulgaria

Stadiul programului Interreg V-A România – Bulgaria

Programul Interreg V-A România-Bulgaria este un program finanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), care a fost lansat în 26 martie 2015, la Belogradchick, Vidin, Bulgaria şi care are ca obiectiv principal dezvoltarea zonei de graniţă dintre cele două ţări prin finanţarea unor proiecte comune, cu un buget total de 258,5 mil.euro, alocat pe 6 domenii de intervenţie. Aria eligibilă a Programului este constituită de 7 judeţe din România (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

Secretariatul Comun (SC) din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru graniţa România – Bulgaria (BRCT Călăraşi), asigură secretariatul Comitetului de Monitorizare al Programului (CM), acordă asistenţă tehnică beneficiarilor şi acţionează ca un bun promotor al iniţiativelor şi rezultatelor obţinute la nivelul Programului atât de organismele de management cât si de beneficiari, prin campanii şi evenimente de informare şi promovare.

În cadrul programului au avut loc 7 reuniuni ale Comitetului de Monitorizare care s-au finalizat cu adoptarea unor decizii importante privind implementarea programului, iar la finalul lunii iunie 2017 urmează a se desfăşura la Craiova cea de-a opta reuniune pentru aprobarea Raportului Anual de Implementare a Programului pe anul 2016.

Din proiectele selectate de Comitetul de Monitorizare, depuse în cadrul celor două apelurilor de depunere încheiate, pentru 68 de proiecte au fost semnate contractele de finantare, în valoare de  peste 90,3 mil.euro, proiecte care la acest moment sunt în diferite etape ale implementării.

În 30 martie 2017 a fost lansat cel de-al treilea apel de depunere a proiectelor, cu un buget total de 109,5 mil.euro care se adresează axelor  prioritare 1, 2 şi 3 şi care a  avut termen pentru etapa 1 (de transmitere a scrisorilor de intenţie) data de 15 mai 2017, ora 16:00. În cadrul acestei etape,  potenţialii beneficiari  au transmis în sistemul electronic e-MS  228  de scrisori de intenţie,  care sunt în proces de evaluare.

Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar şi despre proiectele transfrontaliere selectate de Comitetul de Monitorizare a Programului şi aflate în implementare, vă invităm să accesaţi pagina: www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide