Tarife reduse la jumătate pentru transportul public, pentru elevii din Călărași

În ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută a fost aprobat proiectul de hotărâre privind subvenționarea a 50% din costul unui bilet pentru transportul public de persoane din municipiul Călărași, pentru elevi.

În conformitate cu legea educației naționale nr. 1/2011, statul asigură finanțarea de bază pentru toți preșcolarii și pentru toți elevii din învățământul general obligatoriu de stat, particular și confesional acreditat.

Elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat beneficiază de un tarif subvenționat cu 50% pentru transportul local în comun.

Finanțarea învățământului preuniversitar de stat, particular și confesional se asigură din fonduri publice sau din alte surse, potrivit legii.

În data de 18.07.2017 a fost încheiat cu SC ALI TRANS COM SRL contractul  de gestiune delegată prin atribuire directă a serviciului regulat de transport public local de călători în municipiul Călăraşi, cu nr. 28310. Contractul a fost încheiat potrivit prevederilor HCL nr. 40/23.03.2017.

Primăria municipiului Călărași dorește să vină în sprijinul elevilor care frecventează cursurile școlilor din municipiul Călărași și, conform legislației în vigoare, Consiliul Local al municipiului Călărași a aprobat subvenționarea  tarifului cu 50% pentru transportul cu mijloacele de transport în comun a elevilor din municipiul Călărași, în acest mod realizându-se una din măsurile de protecție specială a acestei categorii de persoane.

Începând cu anul şcolar 2017, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, şcolarizaţi în instituţiile de învăţământ din municipiul Călăraşi, beneficiază pe tot parcursul anului calendaristic de subvenționarea cu 50% a abonamentelor lunare pe mijloacele de transport public local de călători, aparţinând SC ALI TRANS COM SRL.

Cei care provin din familii defavorizate vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Pentru acordarea subvenției beneficiarii trebuie să aibă domiciliul/reședința pe raza unităţii administrativ – teritoriale a municipiului Călăraşi.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide