Tinerii cu risc de marginalizare socială, susținuți financiar de AJOFM Călărași pentru încadrarea în muncă

Angajatorii care încadrează în muncă tineri cu risc de marginalizare socială şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Tânărul cu risc de marginalizare socială, în conformitate cu prevederile Legii 76/2002, este persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care  se înregistrează la Agenția Teritorială pentru Ocuparea Forței de Muncă  şi se încadrează în una dintre următoarele categorii: – se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest system; – are dizabilităţi; – nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea; – are copii în întreţinere; – a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; – este victimă a traficului de persoane.

Tinerii pot beneficia de plasare în muncă în baza unui contract de solidaritate încheiat între aceştia şi agenţia pentru ocuparea forţei de muncă. Contractul de solidaritate se încheie între Agenție şi tânăr pe o durată de până la 3 ani, dar nu mai puţin de un an.

Dacă la data expirării perioadei pentru care a fost încheiat contractul de solidaritate angajatorul de inserţie menţine raportul de muncă cu tânărul, atunci beneficiază lunar, conform prevederilor legale, pentru această persoană, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă în cuantum de 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul ar fi primit-o dacă raporturile de muncă ar fi încetat la acea dată din motive neimputabile persoanei. Suma prevăzută se acordă angajatorului pe perioada  menţinerii raporturilor de muncă, dar nu mai mult de 2 ani.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Cod portocaliu de caniculă pentru Călărași și alte cinci județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu şi unul galben de caniculă pentru zilele de 29 si 30...

Închide