Tinerii liberali călărășeni au participat la Școala de Iarnă a Comisiei Naționale de Educație a TNL

În perioada 07 – 10 ianuarie a.c. a avut loc la Sinaia prima ediție unui eveniment pe care Tineretul Național Liberal dorește să-l transforme într-un brand TNL de viitor – Școala de Iarnă a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL). La această ediție au fost invitați lideri locali și naționali ai Partidului Național Liberal și ai Tineretului Național Liberal, precum: Alina Gorghiu (co-președinte PNL), Teodor Atanasiu (prim-vicepreședinte PNL), Iulian Dumitrescu (co-președinte PNL Prahova), Vlad Oprea (primarul orașului Sinaia), Gheorghe Cazan (secretar general PNL Câmpina), Bogdan Chelan (co-președinte TNL Prahova), Cristian Puie (secretar coordonator TNL – Regiunea Centru), și reputați specialiști din domeniul educației și economiei, printre care și prof. univ. dr. Adrian Ciocănea, de la Universitatea Politehnică București.

La eveniment a participat și o delegație de tineri din TNL Calarasi, formata din: Ancuța Abele, membru CNE-TNL si vicepresedinte TNL Călărași, Andrei Romilă, prim-vicepresedinte TNL Calarasi, Veronica Cheleș, secretar general TNL Călărași si membrii aceleiasi organizatii: Ana Amitroaiei și Răzvan Mateiu. Aceștia, alături de cei circa 100 de participanți din toate regiunile țării, au avut parte de un program destul de variat, din care nu au lipsit activități precum: seminarii cu subiecte diverse, activități in-door și out-door, vizitare de obiective cultural-istorice etc. Temele abordate în cadrul seminariilor și dezbaterilor au fost: „Tinerii și evoluția lor socială”, „Abordări prezente privind educația din România”, „Cultură politică și dezvoltare economică”, „Perspective noi în administrația publică locală”, „Strategii de campanii electorale”, „Economie și societate – importanța inovării”.

Organizatorul evenimentului a fost prof. Adrian Simion (președinte al CNE-TNL și vicepreședinte TNL Alba), iar ediția din acest an a avut ca tema ”Educație, cultură și cultură politică”. Prima zi a fost alocată vizitării unor obiective istorice și culturale din Sinaia, precum Castelul Peleș sau Mânăstirea Sinaia și unor seminarii privind evoluția educațională și socială a tinerilor și evoluția educației în România.

Vineri, participanții au avut bucuria de a o avea alături pe doamna Alina Gorghiu, co-președinte PNL, care le-a vorbit celor prezenți despre provocările sistemului de educație din România, posibilitățile de evoluție socială și profesională pentru tineri și viziunea PNL privind educația. Tot vineri s-a desfășurat ședința CNE-TNL, urmată de o vizită de studiu la Primăria Orașului Sinaia și un atelier de lucru pe teme de administrație, iar domnul prof. univ. dr. Adrian Ciocănea a ținut un interesant seminar pe teme de economie. Ziua de sâmbătă a avut în program un interesant seminar privind cercetarea și inovarea în domeniul economic și o dezbatere privind anul electoral 2016, la care a participat prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu. Ultima zi, cea de duminică, a fost, din nou, alocată culturii, participanții având posibilitatea să viziteze Muzeul Orașului Sinaia.

Succesul acestei școli de iarnă a tinerilor liberali s-a datorat și primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea, gazda evenimentului în acest an.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Accident mortal la Dragalina

În noaptea de 11 ianuarie 2016, S. Dumitru, de 50 ani, din Slobozia, judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea un...

Închide