Tinerii liberali spun STOP migrației politice

Tineretul Naţional Liberal se opune în mod ferm inițiativei lui Liviu Dragnea de promovare a unui act normativ prin care aleșii locali să aibă la dispoziție două săptămâni pentru a-și schimba partidul și consideră că forma actuală a legii trebuie îmbunătăţită şi extinsă şi la celelalte categorii de demnitari în vederea stopării migrației politice.

TNL consideră această inițiativă o tentativă de a folosi puterea legislativă a Guvernului, în mod abuziv şi discreţionar. Măsura este o derogare mascată, menită să legalizeze traseismul politic şi să ne abată de la drumul modernizării statului democratic şi al statului de drept. Acest pericol ne îngrijorează chiar mai tare decât faptul că, în mod evident, acţiunea este menită să favorizeze PSD şi aliaţii săi PLR și PMP.

Considerăm că prin impunerea unui asemenea demers, România va regresa la nivelul anului 2006, lucru afirmat şi dorit chiar de Liviu Dragnea.

“Datoria liderilor politici consacrați este să implice tineretul în viața politică, pentru că viitorul acestei ţări le vor aparţine. Datoria tinerilor este să semnaleze deparajele decidenţilor actuali prin prisma unei atitudini politice progresiste.” a spus Florin Alexandru Alexe, președintele TNL.

”Ce exemplu putem da tinerilor? Cu ce argumente putem veni în fața lor, dacă un ales local își va putea schimba, prin lege, partidul politic, după bunul plac, înşelând voința şi nesocotind votul celor care l-au investit cu încredere ?”, a mai precizat Alexe.

Tineretul Naţional Liberal recomandă ca aleşii locali, la care face referire domnul Liviu Dragnea, să îşi valideze deciziile de abandonare a partidelor care i-au propulsat în funcţiile respective, prin reîntoarcerea la vot. Cetăţenii trebuie să stabilească prin vot, dacă persoanele în cauză mai merită susţinerea şi încrederea cu care au fost investiţi la un moment dat. În acest sens, ne alăturăm societăţii civile în această cauză şi ne asumăm responsabilitatea întreprinderii tuturor demersurilor legale pentru conştientizarea şi stoparea acestor iniţiative abuzive.

Organizaţia TNL Călăraşi

Preşedinte, Florin Drăgan

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
ADR Sud Muntenia / Varianta oficială a POR 2014 -2020

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (POR), a publicat varianta oficială...

Închide