Trei sensuri giratorii ar putea fi realizate anul viitor în municipiul Călărași

Executivul Primăriei Călărași intenționează să realizeze trei sensuri giratorii, anul viitor, în municipiul Călărași. Decizia a fost luată din cauza îngreunării traficului în unele dintre cele mai circulate intersecții din Călărași.

Pentru fluidizarea traficului vor fi construite sensuri giratorii în intersecțiile de la 5 Călărași (Prelungirea București cu Bulevardul Cuza Vodă), Liceul Agricol (Prelungirea București cu Bulevardul Nicolae Titulescu) și la ieșire din oraș, la intersecția dintre Șoseaua Sloboziei și Varianta Nord.

De asemenea, rondul de la Siderca va fi semnalizat ca și sens giratoriu, în prezent semnalizarea rutieră fiind alta decât cea specifică, în sensul în care cei care circulă pe Strada București, din ambele sensuri, au prioritate în dreptul acestuia.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, ne-a declarat că și intersecția de la Școala 5 (Bulevardul Nicolae Titulescu cu Bulevardul Republicii) se dorește realizarea unui sens giratoriu, însă se așteaptă un punct de vedere din partea Poliției Rutiere dacă zona se pretează pentru așa ceva.

În ceea ce privește lucrările de pe Varianta Nord, primarul a afirmat că a discutat cu reprezentanții firmei Strabag, cea care reabilitează șoseaua de centură a orașului, aceștia dând asigurări că până la finalul anului vor finaliza banda stângă pe sensul de mers spre Modelu iar anul viitor va fi gata tot tronsonul.

În luna noiembrie a.c. se vor finaliza și lucrările la scuarul de pe strada Prelungirea București.

Vor fi plantați arbuștii în ghivece precum și alte plante ornamentale. Pe scuar nu vor mai fi permise panouri publicitare de niciun fel.

1 Comentariu

  1. ursu daniel
    5 octombrie 2016 - 10:26

    Minciuni…minciuni…minciuni…nu face nimic…sa stai cu 10 milioane de lei excedent bugetar, cand oras e peticit…este dovada de NESIMTIRE…a administratiei locale si a tuturor celor care i-au sustinut si ii sustin, inclusiv asa-zisi jurnalisti din media locala…

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide