Trei zile de distracţie, cu artiști de top, la Zilele Oraşului Lehliu!

Mircea Brândușă. A devenit o tradiţie pentru orașul Lehliu să organizeze, în ultimul weekend din luna iulie, „Zilele oraşului”. Astfel, la inițiativa primarului Iulian Iacomi, în acest an, Primăria și Consiliul Local Lehliu au organizat un program special pentru a marca această sărbătoare. Lehlienii au avut parte de trei zile de distracție, un program artistic bogat și variat pentru toate vârstele și gusturile.

„Noutatea pe care o aduce această ediţie a zilelor oraşului este însuși organizarea întregului eveniment. Ne-am gândit ca, și în acest an, locul de desfăşurare a spectacolelor, amplasarea tarabelor comercianţilor şi a parcului de distracţii să fie tot pe stadionul oraşului, evitând astfel blocarea circulaţiei autovehiculelor în zona centrală a oraşului. Şi această ediţie, ca şi cele de până acum, este organizată gândindu-ne la cetăţenii de toate vârstele din oraş, din satele Răzvani, Buzoieni şi nu numai. Sperăm ca acţiunile noastre să fie apreciate de toţi cei prezenţi”, a precizat primarul  Iulian Iacomi.

Manifestările au debutat vineri, 28 iulie, la ora 18.00, cu un spectacol pentru copii, oferit de trupa de teatru „Ceata lui Zâmbilici” – petrecere, concursuri, mascote (spectacol interactiv – umoristic). A urmat Andra Apostu cu un program de muzică  etno-dance. Geanina Manea a încălzit atmosfera cu un recital de muzică populară. Mario Stan a continuat cu muzică de petrecere și Alex Cojo cu manele în vogă.

Alex Velea a încheiat seara cu un remix de muzică dance pe placul celor peste 3000 de oameni prezenți.

Sâmbătă, timp de 2 ore, cei mici au putut urmări reprezentația teatrului pentru copii „Ceata lui Zâmbilici”. De la ora 19.00 au urcat pe scenă interpreții de muzică populară Mălina și Măruță care au încântat asistența. A urmat Aida Preda cu un program de muzică etno-dance. De la ora 20.15 au concertat Florin Chilian – muzică folk și Nick N&D- muzică dance. În jurul orei 21.00, primarul Iulian Iacomi a urcat pe scenă și s-a adresat celor aproximativ 5.000 de oameni prezenți.

„Bună seara și La mulți ani! Vă mulțumesc din suflet pentru această petrecere pe care organizatorul o face de la an la an mai frumoasă. Și, nu putea fi mai frumoasă decât în prezența mea, revenind de la București. Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat în iunie când ați ales experiența, profesionalismul și respectul! Respectul meu față de dumneavoastră! Niciodată nu v-am dezamăgit! Întotdeauna am construit! De când sunt primarul orașului Lehliu Gară, din anul 2008, ne-am înhămat la treabă. Am atras investiții foarte mari în orașul nostru, aproape 20 de milioane de euro! Deci nu sunt povești! Nu voi pleca de aici, de la primărie, până când orașul nostru, Lehliu Gară, nu va arăta ca unul cu adevărat european. De aceea în fiecare an, ultimul weekend din iulie va fi rezervat organizării acestui eveniment. În cazul în care, vreodată, voi renunța la primărie sau nu voi mai fi primar, pentru că va veni o vreme când ne dăm seama că trebuie să ne retragem, vor veni alții, cei tineri, promit că voi fi în continuare aici, în mijlocul dumneavoastră. Cu mult respect, distracție plăcută! La mulți ani încă o dată! Mulțumesc pentru sprijinul acordat! Mulțumesc familiei mele, prietenilor care au avut încredere în mine și m-au convins ca să mă reîntorc și să construim, să mergem mai departe pentru a înflori și a ajuta cât mai mult comunitatea noastră. Nu vorbim neapărat de Lehliu Gară! Vorbim și de satul Răzvani și de satul Buzoieni. Avem o investiție aprobată de 8 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro pentru reabilitare apă-canal, și am finalizat în orașul Lehliu Gară! Urmează ca pe data de 2 august să semnăm un contract pentru asfaltarea a 5 km străzi în satul Răzvani și 1 km în satul Buzoieni, extindere canalizare în Răzvani și alimentare cu apă în satul Buzoieni. Despre cultură, despre sport, știți că întotdeauna mi-au plăcut! Dumneavoastră sunteți alături de mine, eu sunt alături de dumneavoastră când sunt asemenea evenimente! La mulți ani, Lehliu Gară!”

Sorin Copilul de Aur a încheiat seara cu manele pe placul tuturor. Simpatia și admirația lehlienilor pentru spectacolele de pe scenă a fost mai mult decât evidentă, ei au răsplătit artiștii cu  ropote de aplauze atât în timpul, cât și la finalul concertelor, au cântat și chiar au dansat. Focul de artificii a desăvârșit o noapte de neuitat pentru locuitorii orașului Lehliu Gară.

Duminică, primăria orașului Lehliu Gară a oferit diplome de fidelitate, premii în bani și buchete de flori, familiilor care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie. Printre acestea se numără: Mariana și Gheorghe Olteanu din Lehliu Gară; Maria și Gheorghe Stan din Buzoieni; Gherghina și Mihai Marcu, Steliana și Ion Lupșa, Florica și Bănică Grădescu din Răzvani. Programul artistic a început la ora 19.00 cu Aida Duță cu un frumos recital de muzică ușoară. Dănuț Ardeleanu a continuat cu muzică populară pentru toate gusturile. Au urmat Andreea Antonescu, Trupa Zero și Vescan, care au incendiat atmosfera cu muzică dance. Laura Vaas a încheiat seara spre satisfacția celor 6.000 de oameni prezenți. Cele trei zile au adus la Lehliu Gară o atmosferă de sărbătoare, iar participanții s-au declarat încântați de tot ce au trăit la cea de a IX-a ediție a „Zilelor Orașului”, în special de artiștii care au fost invitați după preferințele publicului. În opinia d-lui Constantin Zamfir, administratorul delegat de primărie în organizarea acestui eveniment,

„Comercianții s-au declarat mulțumiți de vizitatorii de la tarabe, iar locuitorii au spus că oferta din acest an a fost variată și bogată, începând cu domeniul culinar și până la cel dedicat jucăriilor, obiectelor casnice, produselor tradiționale, existând standuri unde au expus meșteșugari recunoscuți pentru originalitatea și calitatea muncii lor.” Organizatorii evenimentului au asigurat condiții optime pentru toți participanții, s-au bucurat de sprijinul Jandarmeriei, Poliției, Pompierilor și SMURD-ului, împreună cu cel al Ambulanței.

În plan administrativ, în acest an, primăria oraşului Lehliu-Gară are prevăzute următoarele investiții: Realizare de parcări pe raza localităţii; finalizarea proiectului „Modernizare străzi în oraşul Lehliu-Gară” (recepţia în luna august); Reabilitare străzi în satele Răzvani şi Buzoieni – cu îmbrăcăminte bituminoasă uşoară (lucrările încep până la jumătatea lunii august); Construcţia unui teren de minifotbal în oraş (zona stadionului orăşenesc „Liviu Cucu”); Reparaţii la DC 34, cu sume provenite de la Consiliul Judeţean; Întocmirea cărţilor funciare pentru domeniul public şi privat al oraşului; Înfiinţare şi reabilitare trotuare; Modernizare şi dotare cămin cultural Răzvani (prin Compania Naţională de Investiţii). Nu în ultimul rând, până la 30.11.2017, se vor semna contractele de finanţare pentru cele două proiecte aprobate prin Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene nr. 3421/23.06.2017 şi derulate prin Pogramul Naţional de Dezvoltare Locală: Reabilitare reţea de alimentare cu apă în oraşul Lehliu-Gară, judeţul Călăraşi, cu o valoare totală de 2.685.027,84 lei, din care de la bugetul de stat 2.547.306,80 lei și Reabilitare reţea de canalizare în oraşul Lehliu-Gară, judeţul Călăraşi, cu o valoare totală de 6.745.170,53 lei, din care de la bugetul de stat 6.433.783,40 lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Prezență numeroasă a copiilor din Călărași la Festivalul „Mamaia copiilor”/Galerie Foto

În perioada 7 - 16 iulie 2017, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, s-a desfășurat cea de a XVII-a...

Închide