Tribunalul Călăraşi, pe locul 20 în lupta cu fenomenul contrabandei

Tribunalul Călăraşi a înregistrat în 2016 un număr de 3 dosare penale ce vizează activităţi de contrabandă. În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Călăraşi ocupă locul 20 în clasamentul tribunalelor analizate. Conform datelor colectate, din totalul dosarelor înregistrate în anul 2016, la Tribunalul Călăraşi au fost finalizate 2 dosare, iar 1 dosar este în lucru.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ana Maria Prodan aduce la Dunărea Călărași doi stranieri cu clauze de reziliere de 1 milion de euro fiecare

Președintele echipei de fotbal Dunărea Călărași nu a glumit când a spus că își dorește promovarea încă din acest sezon....

Închide