Tudorel Minciună: „Am semnat la finele anului trecut contractul de finanţare a celei mai importante investiţii „Modernizare 10 km străzi de interes public local”

Mircea Brânduşă. Pentru Tudorel Minciună, primarul comunei Mitreni, anul 2018 a început cu o serie de proiecte, aflate în diverse stadii, care vizează locuitorii din cele 3 sate aparţinătoare: Valea Roşie, Mitreni şi Clăteşti. Despre proiectele finalizate şi cele care vor fi implementate în comuna Mitreni, finanţate din fonduri europene, guvernamentale, judeţene sau în regie proprie, primarul Tudorel Minciună ne-a pus la dispoziţie mai multe informaţii.

Rep: D-le primar, ce este vechi şi ce este nou la nivelul primăriei Mitreni?

T.M.: Anul 2017 a fost un an în care primăria Mitreni a pus bazele unor proiecte benefice comunităţii. 2018 va fi anul în care vom demara lucrările la câteva obiective îndrăzneţe care au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor, mă refer aici la infrastructura stradală, apă, canalizare, servicii sociale complete şi îndestulătoare pentru persoanele defavorizate, salubrizarea comunei, protecţia mediului înconjurător, evenimente culturale şi sportive de calitate.

Rep: Din punct de vedere administrativ, cum stau lucrurile în primăria Mitreni?

T.M.: Ne-am propus să ne încadrăm cu toţii în atribuţiile înscrise în fişa postului. Din păcate, nu toţi funcţionarii din primărie au acceptat acest lucru. Datorită faptului că nu sunt mulţumiţi cu retribuţiile avute, secretarul şi contabilul instituţiei au preferat să plece la alte UAT-uri, cu venituri mărite. Voi încerca în primele luni ale acestui an să aduc specialişti pe aceste posturi extrem de importante pentru orice primărie.

Rep: Să înţelem că la nivelul primăriei Mitreni nu au fost posibile măririle de salarii impuse de Guvern, sau că dvs. nu aţi acceptat acest lucru? Vă rog să ne oferiţi argumentele care au stat la baza deciziei dvs..

T.M.: Nu am negat niciodată faptul că nu se impuneau majorările salariale. Dar, dacă trebuia să fie făcute consider că era neapărat nevoie să dispun şi de sursa financiară necesară. În concluzie, creşteri salariale au existat la nivelul primăriei, însă nu atât de substanţiale ca în altă parte.

Rep: Ce ne puteţi spune despre proiectele implementate în comuna Mitreni?

T.M.: Un impact major l-au avut dezvoltarea şi implementarea de către administraţia publică locală Mitreni a proiectelor din fonduri europene nerambursabile, proiecte ce au vizat în special dezvoltarea infrastructurii. Datorită implementării acestor proiecte s-au îmbunătăţit condiţiile de trai.

Rep: Care sunt cele mai semnificative realizări ale primărie Mitreni în anul 2017 şi impactul pe care l-au avut asupra comunităţii.

T.M.: Reabilitarea şi modernizarea podului de la Clăteşti, prin înlocuirea a 4 tuburi cu diametrul de 2000. Acest proiect a avut ca scop accesul locuitorilor în condiţii de siguranţă şi diminuarea riscului de inundaţii a localităţii. Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public stradal cu 300 de lămpi tehnologie led; Pietruirea drumurilor comunale cu 2200 tone de piatră; Modernizare platou acces şcoală Mitreni; Modernizare sistem video supraveghere instituţii învăţământ; Înfiinţare capelă biserică în satul Valea Roşie; Întocmire documentaţie tehnică construire grădiniţă sat Valea Roşie; Demarare lucrări înfiinţare reţea canalizare pe o lungime de 2 km în satul Mitreni; Organizarea celei de-a treia ediţii a Zilei Comunei Mitreni; Asigurare surse de finanţare pentru echipa de fotbal a comunei; Modernizare platou acces primărie; Construire gard împrejmuitor metalic sediu primărie; Lucrări igienizare a comunei; Adăugând şi proiectul de modernizare a străzilor şi înfiinţare a 600 metri liniari de trotuare sunt convins că întreaga comună Mitreni arată ca o localitate aerisită.

Rep: Care sunt priorităţile aflate pe agenda dvs. de lucru în 2018?

T.M.: În primul rând, prin PNDL, primăria Mitreni a semnat la finele anului trecut contractul  de finanţare a celei mai importante investiţii „Modernizare 10 km străzi de interes public local”. Apoi, ne dorim ca din venituri proprii să potabilizăm apa din satul Clăteşti prin modernizarea staţiei de apă existentă. Nu în ultimul rând, vizez înfiinţarea unei capele la biserica din satul Mitreni.

Rep: Care este mesajul dvs. pentru locuitorii comunei Mitreni?

T.M.: Cu încredere vom realiza ceea ce ne-am propus. Le transmit tuturor locuitorilor multă sănătate!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide