Tudorică Minciună: „Ne-am propus ca Mitreniul să reprezinte un model local de curăţenie, frumuseţe şi onestitate!”

Mircea Brânduşă. Primăria şi Consiliul Local Mitreni au organizat sâmbătă, 15 iunie a.c., a V-a ediţie a „Zilei comunei Mitreni”. Evenimentul a avut loc pe moderna şi cocheta bază sportivă din centrul localităţii Mitreni. Chiar dacă pe parcursul manifestărilor dedicate acestei mari sărbători a plouat cu „găleata”, peste 500 de locuitori au ţinut să asiste la acest eveniment.

La ora 9.00 s-a dat startul unei demonstraţii de oină, urmată de Cupa Tineretului la minifotbal, competiţie câştigată de micuţi fotbalişti din Mitreni. Începând cu ora 10.00 s-au derulat programele artistice pregătite de elevii şcolilor din Valea Roşie şi Mitreni. A urmat echipa de dansuri „Niţu Viforaş” din comuna Nana. De la ora 14.45, Dumiru Dragon şi Elena Baltoş au încântat asistenţa cu un frumos repertoriu de muzică populară. Pe scenă a urcat şi Ansamblul Folcloric  „Bărăganul”, al Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, condus de coregraful, Aurel Mailat.

La ora 17.00, un sobor de preoţi a oficiat un tedeum în memoria celor care au trăit în această comună. Renumitul interpret de muzică populară Constantin Măgureanu a prezentat un colaj de melodii care au mers la sufletele locuitorilor. Aproape de ora 19.00, primarul comunei Mitreni s-a adresat celor prezenţi, după care a continuat tradiţia începută la prima ediţie, prin acordarea unor distincţii şi diplome.

La ziua comunei au fost invitaţi toţi reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţ, precum şi liderii partidelor politice.

„Excelenţe, stimaţi profesori, stimaţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi, ai Prefecturii, ai Consiliului Local Mitreni, dragi invitaţi, doamnelor şi domnilor! Este o mare onoare pentru mine ca, în calitate de primar al comunei Mitreni, să pot azi organiza a 5-a ediţie a Zilei comunei noastre. Este o zi de mare sărbătoare şi este bine să fim veseli, să fim fericiţi alături de semenii noştri.

Data de 15 iunie este marcată de două evenimente importante, şi anume: încheierea anului şcolar, care va fi serbat de copiii noştri cu un frumos program artistic şi manifestările dedicate comunei noastre cu prilejul împlinirii a 204 ani de la atestarea documentară a acestor locuri. Părinţi, bunici, fraţi, prieteni şi cetăţeni ai comunei au ocazia să-şi vadă copii pe scenă, iar copiii au prilejul să arate ce ştiu şi să se perfecţioneze.

De asemenea, şi cadrele didactice au oportunitatea să dovedească forţa muncii lor, dar şi unde mai trebuie lucrat cu copiii. Stimaţi invitaţi, în istoria comunei Mitreni nicio mare realizare nu a fost posibilă fără construcţii solide în planul relaţiilor locale şi naţionale. De la înfiinţarea comunei noastre şi până în prezent, toate celelalte decizii importante, fundamentale pentru evoluţia comunei Mitreni, au fost luate în urma construirii unor punţi, unor relaţii trainice cu liderii locali, judeţeni şi naţionali.

Asfaltarea străzilor, alimentarea cu apă potabilă, modernizarea şcolilor, construirea grădiniţelor, a dispensarului uman, a farmaciilor, înfiinţarea de canalizare, trotuare în cele trei sate, întreţinerea bisericilor din cele trei sate şi exemplele pot continua cu realizări care se datorează colaborării dintre Consiliul Local Mitreni şi autorităţile judeţene, Prefectura, Consiliul Judeţean şi alţi factori de decizie.

Doamnelor şi domnilor, comuna noastră este un partener respectat şi apreciat, care stă pe picior de egalitate, la masa oricărei negocieri, atât la nivel local şi judeţean cât şi naţional, dovada fiind realizările de până acum atât la nivel organizatoric, cât şi la nivel de proiecte implementate în comună, iar investiţiile vor continua prin etapa a doua a asfaltării străzilor comunale, introducerea reţelei de gaz, şi finalizarea reţelei de canalizare.

Prin proiectele aflate în curs de derulare, proiecte care, iată, nu au rămas doar la stadiul de promisiuni, proiecte pe care dumneavoastră le vedeţi, ne dorim ca Mitreniul să devină o comună care să depăşească nivelul mediu de trai din România. Ne-am propus ca Mitreniul să reprezinte un model local de curăţenie, frumuseţe şi onestitate.

Închei acest mesaj, pe care l-am dorit a fi unul pozitiv, prin a îndemna, încă o dată, pe voi, toţi locuitorii comunei, să vă folosiţi puterea pe care o aveţi, astfel încât să formăm o echipă puternică, pentru că doar echipa reprezintă forţa schimbării. Această forţă a shimbării va fi posibilă doar prin concursul dumneavoastră, al celor care deţin puterea, al celor care îşi doresc ca această comună să se dezvolte cât mai rapid şi mai mult. La mulţi ani, Mitreni!

Doamnelor şi domnilor daţi-mi voie să invit pe scenă pe oaspeţii noştri de seamă, care au fost de acord să participe la sărbătoarea noastră: Domnul preşedinte al PNL Călăraşi, Daniel Drăgulin, administratorul public al Primăriei Călăraşi, Valentin Deculescu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi, ai Prefecturii Călăraşi, colegi primari, consilieri şi autorităţi locale.

Înainte de a da cuvântul invitaţilor noştri, vom face o festivitate de premiere foarte importantă. Şi la această a 5-a ediţie a zilei comunei Mitreni avem plăcuta surpriză de acorda „Titlul de Cetăţean de Onoare” al comunei Mitreni, domnului avocat Mihai Gheorghe, o personalitate a acestor locuri. Domnule avocat, cu prilejul sărbătoririi comunei noastre vă aducem cele mai calde urări de bine, dorindu-vă să înscrieţi cât mai multe realizări frumoase în activitatea dumneavoastră.

Vă asigur că doar prin iniţiativă şi participare, prin implicare pot fi obţinute rezultate frumoase, iar cheia succesului fiecărei echipe constă în unitate, cooperare şi înfrăţire. Succese şi inspiraţie! Răbdare şi conlucrare! Vă mulţumim că aţi ales comuna Mitreni pentru a vă dedica experienţa de o viaţă şi de a munci alături de concetăţenii dumneavoastră, pe care, cu siguranţă i-aţi reprezentat cu onoare, în nenumărate procese, precum şi în luarea unor decizii importante. Nu în ultimul rând, vă mulţumesc personal, pentru modul cum ales să vă implicaţi în dezvoltarea comunei Mitreni!

Avem încontinuare de premiat cu diplome de „Buni Gospodari” pe cei mai harnici locuitori care conform legi şi a respectului personal, au întreţinut spaţiile publice ce le aparţin. Felictări pentru: Mariana Dinulescu, Niculaie Herascu, Viorel Nica, Ion Herascu, Petre Berbec, Viorel Popliceanu, Mihai Orneţă, Costel Macedonschi, Tudora Manea, Ion Zaharia Rotaru, Gheorghe Dragne, Ion Bârnea, Victor Neferu, Valentin Nenciu, Ion Dumitru!”

De asemenea au urcat pe scenă nume cunoscute din show-biz-ul românesc, vedetele de muzică populară Steliana Sima şi Constantin Enceanu, cu recitaluri incendiare. Sărbătoarea s-a încheiat cu tradiţionalul foc de artificii, care a luminat preţ de câteva minute cerul comunei Mitreni!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide