Ultimul bal pentru echipa de handbal

Sorin Anghel. Final de poveste pentru HC Dunărea Călăraşi. Echipa de handbal va juca mâine, cu începere de la ora 18:00, ultimul meci de pe teren propriu din actualul sezon. Întâlnirea cu HCM Constanţa contează pentru stabilirea echipei care se va clasa la finalul competiţiei pe locul cinci. Prima partidă are loc la Călăraşi, următoarele două jocuri se vor ţine pe Litoral.

În acest moment, apele sunt liniştite în oraşul de pe Borcea, numai că publicul, pe bună dreptate, are motive de nemulţumire. Faptul că partida de handbal va avea loc la aceeaşi oră cu jocul de fotbal dintre Dunărea şi Voinţa Snagov reprezintă o problemă pe care nimeni de la Călăraşi nu a fost în stare să o rezolve până miercuri seară. Oamenii vor să meargă la fotbal pentru că echipa trece printr-o moment senzaţional, însă îşi doresc să asiste şi la ultimul meci al echipei de handbal. E păcat că se întâmplă aşa ceva într-un oraş atât de mic. Vinovaţii se ştiu singuri.

Dunărea Călăraşi este echipa călărăşenilor, nu a lui Bota sau a altcuiva. Banii vin de la autorităţile locale, autorităţi care trăiesc din taxele pe care localnicii le plătesc. Celor din teren li se cuvine totul. La fel şi celor din tribune. Conducătorii sunt doar nişte muncitori necalificaţi care trebuie să-şi cunoască limite, să conştientizeze că echipa de handbal joacă pentru public.

Cu astfel de atitudine, e clar că nimeni nu pune preţ pe miile de călărăşeni care au fost în Sala Polivalentă la fiecare etapă. Ar fi bine ca la ultimul joc să nu se ducă nimeni, să urce Bota în tribună şi să încurajeze echipa. Şi, dacă e posibil, să strige şi catalogul şi să-i certe pe jucători pentru că nu au fost prezenţi toţi la ora jocului cu tricou alb, şort negru şi ciorapi roşii. Aşa, ca la ora de educaţie fizică şi sport. Iar peste vară să nu prindă pe careva că se îngraşă! Când începe campionatul, toţi spectatorii vor da normele de control.

Călăraşiul nu a putut trece de Dinamo în prima fază a play-off-ului. Bucureştenii au reuşit să revină după ce au pierdut meciul de la Călăraşi, iar Dunărea a trebuit să se mute în lupta pentru locurile 5-8. Bacăul a fost o pradă uşoară, în etapa următoare, astfel că acum s-a ajuns la întâlnirea cu HCM Constanţa.

Conducerea clubului călărăşean a finalizat deja discuţiile cu o serie de jucători, astfel că pentru sezonul viitor nucleul de bază va rămâne acelaşi. Acum se negociază inclusiv cu Alin Şania şi toată lumea speră ca interul stânga să evolueze mai departe la Dunărea Călăraşi. Totul depinde numai şi numai de conducerea clubului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ganea l-a reinventat pe Zaharia

Sorin Anghel. O primăvară mai nebună ca asta rar s-a întâlnit în fotbalul călărăşean. Dunărea a început returului Seriei C2...

Închide