Umpleţi sala pentru Călăraşi!

Sorin Anghel. Sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, CSM Călăraşi dispută primul meci cu adevărat important din acest an. Handbaliştii antrenaţi de către Sabin Dacău vor da piept cu Ştiinţa II Bacău, formaţie aflată la egalitate de puncte cu gruparea călărăşeană, dar care nu are drept de promovare în Liga Naţională. Moldovenii nu vor fi primiţi prea bine la Sala Polivalentă după ce la finalul turului au pierdut meciul cu HC Vaslui, rivala călărăşenilor în lupta pentru câştigarea Seriei de Est a Diviziei A la handbal masculin.

Călăraşiul este într-un moment bun în acest moment, are un ascendent moral după ce a câştigat Cupa Unirea, la care au mai participat Dinamo Bucureşti, Ştiinţa Bacău şi CSU Suceava, toate trei fiind echipe care evoluează pe prima scenă a handbalului românesc. Moldovenii de la Bacău sunt foarte periculoşi pe contra-atac, lucru cunoscut de către elevii lui Sabin Dacău. Aceştia nu trebuie să piardă mingea pe atacuri poziţionale deoarece forma fizică a adversarilor este superioară. În plus, moldovenii au şi avantajul vârstei, mare parte dintre jucătorii Ştiinţei II fiind tineri cu vârsta sub 25 de ani.

CSM trebuie să joace pragmatic în atac şi exact în apărare. Compartimentul defensiv a prezentat lacune în jocurile cu Câmpina şi cu Ploieşti. Să primeşti 56 de goluri în două partide disputate în faţa unor formaţii fără pretenţii este îngrozitor.

În acest moment, echipa de handbal are nevoie de încurajările publicului. Atunci când a fost nevoie, călărăşenii au fost alături de favoriţii lor. Sabin Dacău are acum în vestiar aceeaşi marfă ca în toamnă. Atunci când a fost nevoie, jucătorii s-au mobilizat şi au câştigat meciul de la Vaslui. Atunci s-a văzut că marfa e bună, chiar dacă stă într-un burduf de câine.

În primele două etape, mecanismul a funcţionat mulţumitor spre bine. Pe lângă siguranţa oferită de „clasicii” Săulescu şi Şania, Voinea s-a dovedit o variantă plauzibilă pentru postul de pivot, Mitrea a făcut spectacol pe extremă, iar Tucanu a fost un adevărat turn de control pe fază defensivă. Cu Bacăul însă nu mai este loc de experimente şi nici nu se poate că echipa să alterneze momentele bune cu cele proaste.

După această partidă, echipa de handbal va intra într-o vacanţă prilejuită de faptul că urmează o pauză însemnată în programul Diviziei A la handbal masculin. Pentru a continua lupta pentru promovare, CSM Călăraşi are nevoie de victorie. Matematic, nici înfrângerea nu ar compromite obiectivul, însă o izbândă sâmbătă ar însemna confirmarea jocului bun de la Vaslui.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide