Un fost comisar al CJPC Călărași a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Trifu Ioan, la data faptelor comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, și în stare de libertate a inculpatului Dinescu Mario Mugurel, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit s-a reținut următoarea stare de fapt: la data de 05 iunie 2015, inculpatul Trifu Ioan, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași, în contextul efectuării unor controale tematice la operatori economici care își desfășurau activitățile pe raza municipiului Oltenița, a primit de la reprezentanții acestora, printre care și inculpatul Dinescu Mario Mugurel, suma totală de 800 lei.

Acești bani au fost primiți de inculpatul Trifu Ioan ca recunoștință pentru sancționarea operatorilor economici cu avertisment și nu cu amendă, în raport de neregulile constatate. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparține inculpatului Trifu Ioan. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului prin poprirea sumei de 500 de lei, aflată în contul unei unități bancare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
7 iulie 2016/Horoscop

Berbec – Prietenii vă vor ocoli dacă veți continua să vă alimentați pesimismul. Totul are o limită, cu atât mai...

Închide