Un nou bloc ANL va fi construit în municipiul Călăraşi

Rodica Zaharia. Cererea mare a tinerilor călărăşeni pentru acordarea unei locuinţe din fondul locativ de stat a determinat administraţia locală să facă demersuri pentru construirea unui nou bloc ANL.

În 2011, Consiliul Local Călăraşi, printr-o hotărâre, punea la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe un teren în suprafaţă de 2796 mp, situat pe strada Muşeţelului, în vederea construirii unui bloc de locuinţe pentru tineri.

Anul acesta, A.N.L. a cerut Primăriei Călăraşi un studiu de fezabilitate existând fonduri pentru începerea construcţiei.

Astfel, Primăria Călăraşi, prin Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ, a întocmit un studiu de fezabilitate acceptat de A.N.L. şi aprobat de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice cu ajutorul căruia se va ridica un bloc cu două tronsoane, cu regim de înălţime P+3, fiecare tronson cu 15 unităţi locative. Potrivit documentaţiei, fiecare tronson de bloc va fi dotat cu câte o centrală termică dar şi cu un sistem de panouri solare pentru energie.

Costurile ce vor fi suportate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, prin bugetul propriu, cuprind întocmirea proiectului tehnic, ce va fi gata până în decembrie 2015, dar şi construcţia efectivă estimată a demara în 2016.

A.N.L. estimează valoarea construcţiei la 7,2 milioane lei, autoritatea publică locală urmând a suporta costurile privind racordurile la utilităţi estimate la 1,4 milioane lei.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Senatorul Iulian Dumitrescu, interesat de o candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi

Senatorul PNL de Călăraşi, Iulian Dumitrescu, a fost prezent miercuri, 28 octombrie, într-o conferinţă de presă la sediul Organizaţiei Judeţene...

Închide