Un nou Punct de Trecere a Frontierei a fost deschis în zona transfrontalieră România-Bulgaria

Un nou Punct de Trecere a Frontierei a fost deschis în zona transfrontalieră România-Bulgaria

În data de 17 decembrie 2018, în localitatea Dobromir, judeţul Constanţa, în prezenţa reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Române şi Poliţiei de Frontieră Bulgare, a conducerii Gărzii de Coastă şi Direcţiei Regionale de Poliţie de Frontieră Ruse, a autorităţilor publice locale din România şi Bulgaria, precum şi a reprezentanţilor Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru graniţa România-Bulgaria, a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Dobromir (România) – Krushari (Bulgaria) deschis la graniţa României cu Republica Bulgaria.

Noul punct de frontieră, care se alătură celor 10 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri la graniţa României cu Bulgaria, a fost realizat prin implementarea proiectului ”Dobromir – Krushari drum transfrontalier”, Cod MIS ETC: 588, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Operaţionalizarea acestui punct de frontieră în regim internaţional constituie o măsură favorabilă pentru facilitatea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât şi pentru înlesnirea mobilităţii bunurilor şi persoanelor.

Punctul de trecere funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis traficului rutier până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Menţionăm faptul că din 3 octombrie 2017 funcţionează şi punctul de trecere a frontierei Lipniţa-Kainardja, realizat în urma implementării proiectului ”Lipniţa-Kainardja drum transfrontalier”, Cod MIS ETC:579, şi de asemenea finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Ca şi în cazul punctului Dobromir-Krushari, el funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Pentru a afla mai multe informaţii despre cooperarea dintre România şi Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar şi despre proiectele transfrontaliere selectate de Comitetul de Monitorizare al Programului, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide