Unica şansă o reprezintă futsalul!

Sorin Anghel. În condiţiile în care Dunărea Călăraşi mai are mult de tras prin Liga a 3-a, iar promovarea handbaliştilor în prima divizie rămâne în continuare un vis, unica şansă a călărăşenilor de a ajunge în elită o reprezintă futsalul, sport care a apărut la noi, la Călăraşi, abia în urmă cu câteva luni.

În mod de-a dreptul uimitor, formaţia călărăşeana pregătită de Virgil Bogatu, acelaşi antrenor ca şi la echipa de fotbal, se află în partea superioară a clasamentului şi se luptă pentru accederea în prima ligă. Având în componenţă doar localnici, Dunărea a ajuns o echipă de temut în futsalul românesc. Acest lucru demonstrează că la Călăraşi există caractere, există calitate la nivelul vestiarului, există chiar şi foame de rezultate, dar, cel mai important, există dorinţa publicului de a vedea Dunărea cât mai sus.

După prima parte a sezonului competiţional, formaţia călărăşeană este pe locul al doilea în Liga a II-a, la doar două puncte în spatele celor de la Infopress Odorheiu Secuiesc.

Următorul turneu va fi la Piatra Neamţ, acolo unde s-au jucat şi ultimele meciuri în sală. Din păcate, atunci călărăşenii au pierdut şefia clasamentului, dar acum, în luna februarie, au ocazia să se răzbune, mai ales că au de jucat împotriva liderului, dar şi a Ceahlăului, echipă cu o carte de vizită impresionantă.

„Noi ne dorim să câştigăm toate meciurile. Cred că ne vom întoarce de la Piatra Neamţ ca lideri ai clasamentului. Băieţii joacă mereu cu pasiune şi se bucură de competiţia la care participă.”, este de părere Cristi Ivanciu, directorul sportiv al clubului Dunărea Călăraşi, persoană direct responsabilă de activitatea echipei de futsal.

Antrenorul Virgil Bogatu susţine că rezultatele bune înregistrate la sală se datorează, în primul rând, grupului de jucători.

„Acolo avem numai oameni cu caracter, oameni care se bucură de fotbal, care vin şi joacă numai de plăcere. Pentru ei este o joacă. De fapt, aceasta este esenţa sportului, să faci totul cu plăcere, să ai ambiţie şi să ieşi cu fruntea sus de pe teren. În sport nu există umilinţă atunci când faci totul din plăcere!”, susţine Virgil Bogatu.

Pentru Călăraşi, unica şansă de a obţine acum o imagine bună la nivel sportiv o reprezintă jocul de futsal. O promovare în prima ligă ar fi benefică pentru toată lumea. Mai sus, costurile sunt mai mari. E nevoie de altă strategie, de alţi jucători, dar Dunărea ar avea enorm de câştigat. Călărașiul ar scăpa de eticheta de oraş unde nimeni nu vrea să facă nimic. Reconstrucţia pe linie sportivă poate începe de la sala de sport.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide