Valentin Barbu: Marele Iliuță se ascunde în spatele unei coli de hârtie

Secretarul general al PNL Călărași, Valentin Barbu, candidat al partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, a vorbit din nou, într-o conferință de presă, de situația lui Vasile Iliuță, radiat din partid de Biroul Politic Județean, dar care contestă acest lucru în instanță. Barbu este de părere că nu poți să te afișezi public cu PSD și în instanță să contești radierea ta din PNL.

„Domnul Iliuță are acum un termen pe 18 martie. Esența nu este reprezentată de aceste procese, ci că marele președinte de Consiliu județean, Vasile Iliuță, se ascunde în spatele unei adeziuni. El declară, de fapt l-ați văzut și pe la Oltenița, și ce s-a întâmplat pe 5 martie, că el de fapt tot membru PNL este.

Măi, omule, tu dacă vii cu tot staff-ul PSD și te așezi la prezidiu și declari că ai trecut cu 10 primari, care apoi au fost 9, într-o nouă echipă, la PSD, dar apoi spui că nu ai o adeziune scrisă, despre ce vorbim de fapt? Ne ascundem în spatele unei simple coli de hârtie. Ăsta e marele Vasile Iliuță, e la PSD sau nu e?”, se întreabă retoric secretarul general al PNL Călărași.

Mai mult, Barbu a anunțat că a cerut și Instituției Prefectului, potrivit Legii partidelor politice, un ordin privind încetarea mandatului de consilier județean al lui Iliuță, reiterând faptul că actualul președinte al CJ și-a câștigat mandatul nu în mod uninominal, ci susținut de liberali.

„Noi am scris o adresă pe care am înaintat-o Instituției prefectului, pe Legea partidelor politice, articolul 8, și am considerat că aderarea lui la PSD, chiar dacă nu avem o dovadă scrisă, constituie demisie de drept, așa cum se menționează în articolul respectiv.

Ca urmare, am făcut această adresă, diferită de speța la care ați făcut referire, cea din instanță, pe radiere,în așa fel încât prefectul să emită un ordin privind încetarea mandatului de consilier județean, și automat de președinte al CJ. Dacă era un mare bărbat de stat, cum afirmă, dar și foarte tare, și plin de atuu-urile, și materiale, și de care vreți dumneavoastră, dar și puțină onoare, își dădea demisia din funcția de președinte al Consiliului județean, funcție pe care, repet, a obținut-o pe listele PNL și cu sprijinul politic al PNL.

Acum 4 ani, nu a candidat uninominal. Aceasta e esența problemei. Noi suntem tari și mari, dar ne ascundem în spatele unei coli de hârtie pe care noi nu o avem și nu o să o avem niciodată, până când, evident, își va depune candidatura în luna mai, așa cum prevede legea, depinde de data organizării alegerilor locale. Așa ne ducem să dăm declarații de presă, în dreapta cu Samoilă, în stânga cu State, pe la Oltenița, dar noi suntem, de fapt în PNL.

Suntem penibili, deja. Asta e simpla realitate. Dacă e atât de puternic și ne zdrobește cum declară, de ce nu-și dă demisia? E, o să vedeți că îl zdrobim noi pe domnul Iliuță și nu invers. Dă-te, domnule, la o parte, pentru că tu nu mai ești în PNL”, a mai spus Valentin Barbu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide