Valentin Barbu, vicepreședinte CJ: „Groapa de gunoi de la Ciocănești va funcționa cu noii operatori de colectare și transport din noiembrie”

Prezent într-o conferință de presă, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Valentin Barbu a adus iar în discuție groapa de gunoi de la Ciocănești. Proiectul deșeurilor solide a fost recepționat anul trecut, iar licitația pentru stabilirea operatorilor de colectare a deșeurilor va avea loc în luna august 2016. „Proiectul a fost recepționat încă din august 2015, operatorul a fost delegat. Problema este că proiectul nu funcționează integral, deoarece urmează a fi delegați operatorii de colectare și transport. În luna august vor fi evaluate ofertele, probabil el va funcționa cu noii operatori de colectare și transport din noiembrie, decembrie. Dacă afirmăm că va fi mai devreme ne hazardăm un pic.”

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Valentin Barbu este nemulțumit de faptul că nu se colectează deșeurile selectiv. Deși există un parteneriat cu actualii operatori de colectare și transport, se pare că acesta este doar formal. „Noi am rugat operatorul centrului să înceapă să lucreze cu actualii operatori pentru că și efortul acestora va fi mai mic, poate începem să funcționăm într-un proiect integrat european. În sensul că începem să convingem cetățenii că trebuie să colecteze selectiv, ceea ce se întâmplă doar formal, în momentul de față. Chiar dacă colectăm selectiv, dar nu se întâmplă lucrul acesta, operatorul bagă tot la gramadă, nu vreau să acuz pe nimeni. Există un parteneriat între actualii operatori și firmele care reciclează, dar este formal.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide