Vasile Iliuță: „Spitalul a devenit un fel bau-bau astăzi, te primește frumos la UPU, dacă te-a aruncat în spital nu ai medic”

Noul director medical al Spitalului Județean Călărași, conf. Univ. dr. Laurențiu Belușică a luat deja măsuri pentru atragerea medicilor în spitalul nostru. Acesta a gândit o ofertă de angajare pentru medici de nerefuzat. Într-o conferință de presă, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a declarat că a fost consultat la întocmirea acestei oferte. „Am discutat condițiile pentru medici. Cred că la ora actuală Călărașiul nu face un efort foarte mare, dacă noi reușim să aducem la fiecare secție medicii de care are astăzi Călărașiul nevoie și vor purta respect față de cetățeni, medicii care vor veni și nu vom mai fi tratați ca până acum. Spitalul a devenit un fel bau-bau astăzi, te primește frumos la UPU, te primește în condiții, dacă te-a aruncat în spital nu ai medic, nu ai pe cine să întrebi, nu reușim să avem gărzi complete.”

Întrebat dacă aceste avantaje oferite pentru medici sunt legale, președintele CJ, Vasile Iliuță a răspuns: „Pentru legal, ca să putem să îndeplinim condițiile pentru medici și să reușim să facem o schimbare, am vorbit cu președintele Consiliului Județean Suceava, unde s-a reușit o mare performanță să găsească soluții de funcționare, fiind un județ izolat. Am trimis o delegație la Suceava formată din managerul spitalului, domna Ghiveciu, directorul medical al spitalului, domnul Belușică și domnul vicepreședinte CJ, Valentin Barbu, care are în subordine spitalul, să vadă care au fost soluțiile să pună în funcțiune un spital izolat, cum este cel din Suceava.”

Vasile Iliuță a declarat în cadrul aceleiași conferințe că se poate susține finanaciar oferta de angajare pentru medici. „Aceste lucruri mi se par de bun simț, dacă vrem să rezolvăm repede problema spitalului. Putem susține financiar această ofertă. Noi trebuie să alocăm buget de la Consiliul Județean Spitalului, iar Spitalul prin Consiliul de Administrație să stabilească aceste criterii legale, de aceea am și plecat cu delegația la Suceava să găsim formulele legale pentru a putea pune în practică imediat la Călărași și să completăm ceea ce noi nu am reușit până acum cu legea de partea noastră. Nu am putut să avem toate posturile de medici ocupate astăzi.”

Oferta de angajare pentru medici:

1. Contract de muncă sau prestări servicii

2. Locuință de serviciu mobilată lux

3. Transport în condiții lux, gratuit, București-SJUC

4. Servirea mesei în spital gratuit

5. Biblioteca spitalului va achiziționa pentru fiecare specialitate: un abonament la revista românească, unul la o revistă străină. Carte medicală recentă

6. Fiecare medic va beneficia de o participare la congres simpozion sau curs în țară odată pe an

7. Fiecare secție va trimite o dată pe an un medic la congres sau curs de perfecționare în afara țării. Condiția pentru acest punct este cunoașterea limbii străine la nivel B2.

Cât despre posturile care vor fi scoase la concurs în Spitalul Județean de Urgență Călărași, Vasile Iliuță a menționat că au fost identificate mai multe nevoi decât cele care erau, asfel că se va organiza concurs pentru 50 – 60 de posturi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide