Viceprimar Dragoș Coman: „Când vorbim de asistați sociali apți de muncă, care se sustrag de la efectuarea muncii în folosul comunității, toleranța este zero”

123 de persoane beneficiază, la această dată, de o masă caldă la cantina de ajutor social din cadrul Direcției de Asistență Socială Călărași, aproape jumătate față de 2015.

Mâncarea caldă se distribuie de două ori pe zi, de luni până vineri, iar pentru zilele de sâmbătă și duminică se dau alimente reci. O masă completă costă, conform normelor în vigoare, 12 lei, beneficiarii având felul principal, felul doi, desert, iar în zilele când meniul este sub valoarea de 12 lei, oamenii beneficiază suplimentar de hrană rece (conserve, mezeluri, brânzeturi).

Persoanele cu statut de asistat social care beneficiază de masă la cantina de ajutor social Călărași, și care sunt apte de muncă, trebuie să presteze ore de muncă în folosul comunității, conform legii.

În urma verificările demarate încă din 2016, viceprimarul Dragoș Coman, în subordinea căruia se află Cantina de Ajutor Social a constatat că mai multe persoane se sustrăgeau obligațiilor de a munci în folosul comunității.

Aceștia trebuiau să execute, conform dispozițiilor legale, diverse sarcini, acolo unde erau repartizați de primărie, în limita a 40 de ore pe lună. Deși au existat discuții pe această temă și li s-a pus în vedere că dacă nu își vor executa orele de muncă li se va sista dosarul, mai mulți dintre aceștia au refuzat în continuare să se prezinte la program.

În acest caz, viceprimarul Dragoș Coman a luat măsura sistării dosarelor de la cantina de ajutor social.

„Anul trecut, Primăria Municipiului Călărași a cheltuit aproximativ 800.000 lei pentru hrana oferită de Cantina de Ajutor Social. Este un efort pe care comunitatea îl face pentru cei mai defavorizați dintre călărășeni.

Acolo unde vorbim de oameni bătrâni sau bolnavi, mă bucur că aceștia pot avea două mese calde pe zi, dar când vorbim de asistați sociali apți de muncă, care se sustrag de la efectuarea muncii în folosul comunității, toleranța este zero.

De trei ani, numărul celor care beneficiază de hrană este în scădere și asa va fi și în continuare dacă nu conștientizează gestul de bunăvoință al societății și obligația de a da ceva înapoi comunității care îi susține.” ne-a declarat viceprimarul Coman.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide