Viceprimar Dragoș Coman: „O zonă plină de șobolani și gunoi, de lângă Grădina Zoo, va fi transformată în parc”

La sfârșitul lunii martie, Primăria Călărași a demarat curățenia de primăvară, vizate fiind, în special, în această acțiune, parcurile și spațiile verzi din municipiu. Zonele verzi, acolo unde existau boscheți, au fost regândite, dorindu-se o reamenajare peisagistică, prin defrișarea acestora, crearea unor spații deschise și mai luminoase.

În acest an, conducerea Primăriei a decis, în sfârșit, și curățarea spațiului din zona Grădinii Zoo acolo unde, în timp, au apărut diverse „cașcarabete” inestetice care contrastau cu imaginea unei zone verzi urbane moderne. Pentru că și această zonă întră în planurile municipalității de amenajare peisagistică, începând de săptămâna aceasta angajații de la Spații Verzi au început eliberarea și salubrizarea terenului unde se va amenaja un parc.

Viceprimarul Dragoș Coman, care a mers ieri la fața locului să vadă cum decurge acțiunea de salubrizare, ne-a declarat că una dintre prioritățile primăriei pentru anii următori este modernizarea spațiilor verzi dar și amenajarea de noi parcuri.

„Era o zonă plină de șobolani și gunoi pe lângă câteva grădini. Parcurile, alături de asfaltare și infrastructură, trebuie să rămână prioritatea zero pentru creșterea calității vieții în Municipiul Călărași. În această zonă va fi amenajat un parc și nu cred că mai este nevoie să explicăm necesitatea parcurilor atât pentru sănătatea fizică cât și mentală a cetățenilor. Toate parcurile vor suferi transformări (amenajări și utilări) iar acolo unde se va putea, și extinderi. În perioada următoare, inclusiv Parcul Central va suferi transformări semnificative pentru că realizăm cu toții ce avem sub ochii noștri, o bogăție prin poziționarea lui pe malul apei în oglindă cu pădurea de care nu multe municipii pot profita.”, ne-a declarat viceprimarul Dragoș Coman.

Acesta ne-a mai spus că, împreună cu viceprimarul Viorel Ivanciu, în subordinea căruia se află SP Pavaje Spații Verzi, se va implica în transformarea zonelor insalubre în spații verzi destinate petrecerii timpului în aer liber, civilizat și modern, așa cum se întâmplă în multe orașe din țară.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide