Viceprimar Florin Neagu: „Cel mai important proiect care urmează a fi implementat în acest an, în Lehliu Sat, are ca obiectiv „Modernizare străzi prin asfaltare pe o lungime de 8 km”

Mircea Brânduşă. Dezvoltarea economică şi socială a unei localităţi se poate realiza doar prin îmbunătăţirea infrastructurii şi a mediului de afaceri. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste aspecte am stat de vorbă cu dl Neagu Florin, viceprimarul comunei Lehliu Sat, agronom de profesie.

Rep: D-le Neagu, veniţi dintr-un mediu privat. După mai bine de un an de administraţie publică, cum vi se pare activitatea din Primărie?

N.F.: Într-adevăr ,este foarte greu să lucrezi în administraţie. Trebuie să desluşeşti „stufărişurile” din legislaţia în vigoare, să-i convingi pe cetăţeni că trebuie să-şi achite la timp taxele şi impozitele şi să le dai încrederea necesară că lucrurile bune se pot finaliza în timp şi doar dacă ai bani la buget.

Rep: Ce v-a determinat să alegeţi să lucraţi în administraţia publică locală?

N.F.: În primul rând locuitorii, care sunt prietenii mei, m-au încurajat să intru în echipa Primăriei. Bineînţeles că a fost nevoie şi de un partid care să mă susţină, dar implicarea politicului în problemele comunităţii conduce în final la implementarea unor proiecte care au ca obiectiv final sporirea gradului de confort al celor care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea în comuna Lehliu Sat.

Rep: În opinia dvs., la nivel de judeţ, unde se situează comuna Lehliu Sat?

N.F.: Îmi place să cred că localitatea în care trăim cu toţii se bucură de statutul de comună înstărită şi cu un oarecare potenţial economic datorită vecinătăţii cu oraşul Lehliu Gară. Vreau să mai spun că la noi în comună sunt oameni harnici şi că noi, cei din primărie, ne gospodărim după propriile puteri.

Rep: La mai bine de un an de când faceţi echipă cu dl. primar Ionuţ Stan, ce s-a schimbat în comuna Lehliu Sat din punct de vedere economic, administrativ şi social?

N.F.: Cine n-a trecut pe aici de peste un an de zile poate fi surprins că acum  comuna noastră are, cumva, o altă faţă. Mai curată, cu străzi pietruite şi cu unele drumuri asfaltate. Administrativ, organigrama instituţiei primăriei este una echilibrată. Funcţionarii asigură servicii prompte şi de calitate cetăţenilor. Din punct de vedere economic avem un buget bun, nu suntem înregistraţi cu arierate, salariile sunt la zi, fără restanţe la furnizorii de servicii. Gradul de colectare al taxelor şi impozitelor este unul de aproape 90% şi ceea ce este mai important, avem de încasat o sumă considerabilă de aproximativ 120.000 lei de la firma care administrează parcul fotovoltaic din comuna noastră. La capitolul social, avem 40 de dosare aflate în plată dintre care 10 sunt pentru îngrijiri minori. Pe beneficiarii de ajutor social îi folosim la lucrări de curăţenie a comunei.

Rep: Care sunt cele mai semnificative realizări ale primăriei Lehliu Sat în acest prim an?

N.F.: Aşa cum am amintit şi mai sus s-a pus accent pe infrastructura rutieră. În acest sens au fost pietruite toate străzile comunei, au fost consolidate acostamentele anumitor străzi şi s-a reuşit asfaltarea unora de interes public local. De asemenea, s-a reabilitat şi modernizat iluminatul public stradal cu lămpi-led pe străzile principale. Nu în ultimul rând, sediul biroului serviciului de contabilitate din primărie a fost reabilitat şi modernizat.

Rep: Ce anume v-aţi propus să realizaţi pe parcursul acestui an?

N.F.: Cel mai important proiect care urmează a fi implementat în acest an este cel prin programul P.N.D.L. 2017-2020 şi are ca obiectiv „Modernizare străzi prin asfaltare pe o lungime de 8 km”. De asemenea, pe lista de priorităţi se află înfiinţare parc sat Săpunari, înfiinţare sistem de supraveghere video la fiecare intrare a comunei şi, nu în ultimul rând, dragare, taluzare canal decantare ape pluviale din satul Săpunari.

Rep: Ce a întreprins primăria Lehliu Sat în vederea atragerii investitorilor şi implicit crearea unor noi locuri de muncă?

N.F.: În urma unor discuţii pe care dl. primar Ionuţ Stan le-a purtat cu anumiţi oameni de afaceri, recent au fost aprobate două P.U.Z.-uri având ca obiectiv:

– Extindere unitate agricolă pentru depozitare cereale şi material semincer;

– Înfiinţare Fermă de ciuperci.

Primăria Lehliu Sat va oferi acestor doi investitori facilităţile necesare pentru demararea cât mai urgent posibil a acestor obiective care vor crea 20 de locuri de muncă exclusiv locuitorilor din comuna noastră.

Rep: Care este mesajul dvs. pentru cetăţenii comunei Lehliu Sat?

N.F.: Îi asigur pe toţi locuitorii comunei că ceea ce am promis în campania electorală vom şi realiza. Doar că trebuie să aibă răbdare şi să dea dovadă de înţelegere pentru că proiectele importante se realizează în timp. Sănătate tuturor!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide