Viceprimar Viorel Ivanciu: „De anul acesta vom începe amenajarea și concesionarea locurilor de parcare rezidențiale”

Municipalitatea Călărași intenționează să demareze, în cel mai scurt timp, amenajarea de parcări rezidențiale, în acest sens având în lucru un regulament privind concesionarea acestora, modul de atribuire și prețul anual. Viceprimarul Viorel Ivanciu, cel care se ocupă îndeaproape de acest regulament, ne-a declarat că în perioada următoare vor fi amenajate parcări acolo unde domeniul public este liber, urmând ca pe parcurs, toate parcările ocupate ilegal de garaje și alte construcții să fie eliberate iar în locul lor să fie create locuri de parcare ce vor fi concesionate. Pe lângă eficientizarea și optimizarea spațiilor de parcare, un aspect important îl constituie veniturile care vor intra în bugetul local, mai ales dacă se ține cont de faptul că peste 70% din construcțiile existente nu au un contract de concesiune pe locul pe care îl ocupă.

„Încă de anul trecut, în discuțiile pe care le-am avut cu colegii din primărie, dar și cu cetățeni ai acestui municipiu, am ajuns la concluzia că trebuie făcut ceva rapid pentru că orașul este sufocat. Asta se întâmplă din cauza creșterii numărului de autoturisme, din cauza indisciplinei în trafic și pare că în fiecare zi regresăm în ceea ce privește educația, ordinea, curățenia și disciplina fapt care duce, într-un final, la o nervozitate a noastră a tuturor.

Cred că este de datoria municipalității să rezolve problemele care țin de ea și în sensul ăsta am demarat un proiect prin care vrem să aerisim zonele parcărilor care sunt ocupate, în cea mai mare parte, de garaje, dar sunt și foarte multe zone ocupate de tot felul de construcții inestetice. Pe lângă faptul că nu respectă niciun fel de norme de urbanism, acestea ocupă ilegal domeniul public, în unele locuri blocând accesul și impiedicând intervenția mașinilor de intervenție.

În acele garaje și construcții se găsesc tot felul de lucruri mai puțin mașini, iar mașinile proprietarilor acestora ocupă la rândul alte spații din domeniul public.”, ne-a declarat viceprimarul Viorel Ivanciu.

Despre cum se vor atribui aceste locuri și care vor fi zonele care vor fi amenajate în primă fază, ne-a explicat același viceprimar.

„Regulamentul prevede, în linii mari, ca fiecare cetățean care domiciliază în zonele pe care le vom amenaja să poate avea cel puțin un loc de parcare, atribuit contra unei taxe anuale, și care să-i confere liniștea că nu îi va mai fi ocupat acel loc. Așa cum se întâmplă peste tot în țară, locul este de utilitate publică între orele 08.00 și 16.00, însă după ora 16.00 va fi garantat celui care a plătit pentru el. În ședința din aprilie acest regulament va fi supus votului consilierilor în așa fel încât din luna mai să devină funcțional. Vom începe amenajările în zona Flacăra – Progresul, între Eroilor și N. Titulescu, în zona D-urilor (lângă Penny Market Orizont), deja lângă Sala Polivalentă au fost ridicate garajele.

Intenția noastră este de a ridica toate garajele de pe domeniul public și, împreună cu colegii de la urbanism și poliția locală, să informăm toți cetățenii că vom desființa toate construcțiile de pe domeniul public pe care aceștia le dețin.”, a mai spus Ivanciu.

Anul acesta vor fi amenajate și concesionate aproximativ 2.000 de locuri de parcare, conform estimărilor viceprimarului Ivanciu. Fiecare familie va avea dreptul să liciteze, inițial, pentru un singur loc de parcare, urmând ca, după prima atribuire, să se poată înscrie pentru un al doilea sau chiar al treilea loc de parcare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide