Viceprimarul Ivanciu: „Anul acesta vom turna covor asfaltic pe 20 de străzi”

Luna trecută, viceprimarul Viorel Ivanciu, în subordinea căruia se află Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi, anunţa că anul acesta vor intra în reparaţii 16 străzi, lucrări ce vor fi executate de către acest serviciu. În urma discuţiilor cu consilierii PSD şi PDS, a fost stabilită o listă de priorităţi cu străzile pe care se va turna covor asfaltic, pe lângă cele 16 anunţate iniţial adăugându-se încă 4.

Acestea sunt: Ecaterina Teodoroiu, Eremia Grigorescu, Miron Costin, Andrei Şaguna, Oituz, Nicolae Titulescu, Speranţei, Cireşilor, Stânjeneilor, Diaconu Coresi, Sulfinei (tronson Belşugului – Blocuri I), Aleea Constructorului, Ion Scorţaru, Anton Pann, Silozului, Mihail Sadoveanu, Pescăruşi (tronsonul Panduri – Zăvoiului), Locomotivei, (tronson Nicolae Titulescu – Tudor Vladimirescu), General Constantin Pantazi, Ion Ciulinaru.

Pentru îmbunătăţirea lucrărilor de turnare a covorului asfaltic, Primăria Călăraşi a achiziţionat în ultima perioadă mai multe utilaje moderne. Recent a fost achiziţionată şi o autobasculantă de 24 de tone, care va fi folosită la transportul asfaltului şi care va completa logistica destinată reparaţiei străzilor care se mai compune dintr-un repartitor modern, un autogreder, plus alte utilaje specifice. Cu toate astea, mai rămâne de rezolvat problema pregătirii angajaţilor care efectuează aceste lucrări. De mai multe ori au fost semnalate public deficienţe grave privind modul în care aceştia şi-au făcut treaba. Conform declaraţiilor viceprimarului Ivanciu, anul trecut au fost aplicate şase sancţiuni, care au constat în diminuarea salariului cu 10% pe 3 luni, pentru nerespectarea procesului tehnologic de reparare a carosabilului. În plus, s-a luat decizia pregătirii profesionale a angajaţilor prin instruiri periodice.

Tot anul acesta va fi întocmită şi documentaţia tehnică pentru introducerea canalizării pluviale pe strada Locomotivei (tronson Rocadă – str. Rovine), urmând ca lucrările să fie demarate în a doua jumătate a anului. Şi pentru celelalte străzi care sunt inundate de apele pluviale se vor întocmi documentaţiile tehnice, viceprimarul Viorel Ivanciu declarând că se doreşte ca aceste probleme să fie rezolvate până la finele lui 2018.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide