Victor Manea: „Anul acesta vom demara procedurile de implementare a celor două proiecte pe PNDL în valoare de 11 milioane de lei”

Mircea Brânduşă. La finele anului trecut, primarul comunei Lupşanu, Victor Manea, a semnat contractele pentru două proiecte importante pe PNDL – modernizare străzi şi înfiinţare sistem alimentare cu apă, iar în acest an vor demara procedurile pentru punerea în practică a acestora.

Rep: D-le primar, acum la început de an, care sunt gândurile dvs. privind administraţia publică locală a comunei Lupşanu?

V.M.: Ca primar al comunei pot spune cu multă satisfacţie că lucrurile se află pe o traiectorie bună şi, împreună cu viceprimarul, Marian Năstase şi cu echipa cu care lucrăm, privim cu speranţă către viitor.

Rep: Care sunt punctele de referinţă care vă dau această speranţă?

V.M.: Acest sentiment provine din faptul că drumurile comunale arată din ce în ce mai bine, parcurile de joacă pentru copii au fost modernizate, liniştea şi siguranţa locuitorilor este asigurată, zone care nu au avut niciodată acces la apă şi canalizare, astăzi au, iar actul decizional de la nivelul primăriei este mult mai accesibil tuturor locuitorilor comunei din Lupşanu.

Rep: Să înţeleg că vă mulţumiţi doar cu atât privind administraţia locală?

V.M.: Fără doar şi poate sunt încă foarte multe lucruri care nu ne convin şi pe care le-am dori făcute mai bine şi mai repede şi pentru care administraţia din Lupşanu va depune toate eforturile să le realizeze.

Rep: În acest sens care ar fi principalele aspecte pe care le vizaţi?

V.M.: Infrastructura rămâne principala noastră prioritate. Locuitorii de pe străzile din satele comunei care nu au avut niciodată asfalt, canalizare sau apă,  vor beneficia de aceste facilităţi în acest an. Copiii vor avea în şcoli un mediu propice pentru a învăţa şi a se dezvolta frumos. Cetăţenii cu condiţii de viaţă precară vor beneficia de asistenţa serviciilor de specialitate. Nu în ultimul rând, atragerea de fonduri externe va fi o prioritate pentru dezvoltarea comunităţii.

Rep: Pentru creşterea nivelului de trai în rândul locuitorilor din comuna Lupşanu există o anumită strategie locală la care v-aţi gândit? Ce ne puteţi spune?

V.M.: Într-adevăr, pentru acest an am schiţat un plan integrat de dezvoltare al comunei, un document de planificare a dezvoltării la nivelul celor 5 sate aparţinătoare, care se va implementa prin proiecte individuale identificate în lista de cerinţe a locuitorilor din fiecare localitate.

Rep: Proiectul de care vorbiţi mai sus este unul destul de îndrăzneţ. Ce obiective vizează şi ce facilităţi vor avea locuitorii?

V.M.: Prin implementarea acestui proiect vizăm îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, amenajarea, reabilitarea spaţiilor publice, creşterea siguranţei locuitorilor şi reducerea ratei de infracţionalitate în cele 5 sate prin instalarea de sisteme publice de supraveghere, modernizarea iluminatului public şi crearea de locuri de muncă.

Rep: Care sunt proiectele de infrastructură obţinute de primăria Lupşanu prin PNDL?

V.M.: La finele lunii decembrie 2017 primăria Lupşanu a semnat două contracte de finanţare având ca obiective următoarele investiţii: „Modernizare străzi în sat Radu Vodă şi sat Plevna”, cu o valoare totală de 9.360.870 lei şi „Înfiinţare sistem de alimentare cu apă în satul Plevna”, cu o valoare totală de 1.970.349 lei.

Rep: Ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Lupşanu?

V.M. Îi rog să înţeleagă că proiectele importante pe care primăria Lupşanu le vizează în acest an, nu se pot realiza decât cu răbdarea şi susţinerea lor, pentru care le mulţumesc anticipat. Tuturor le transmit sănătate şi un an mai bun!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide