Victor Manea: „Avem prinse în finanţare trei proiecte prin PNDL în valoare de 11 milioane de lei”

Mircea Brânduşă. Aflat la sfârşitul primului an din cel de-al patrulea mandat, Victor Manea, primarul comunei Lupşanu, se străduieşte să demonstreze că încrederea locuitorilor în alegerea sa este pe deplin justificată. Astfel, în materialul de mai jos, domnia sa ne-a prezentat cele mai importante realizări, lucrările aflate în curs de execuţie şi proiectele prioritare de viitor pentru comunitatea în care trăieşte.

Rep: Pentru început, v-aş ruga, domnule primar Manea, să enumeraţi cele mai semnificative realizări ale administraţiei publice Lupşanu din mandatele dumneavoastră.
V.M.: De-a lungul timpului, de când deţin funcţia de primar al comunei Lupşanu, satele componente s-au transformat vizibil datorită implementării unor proiecte care au avut ca scop îmbunătăţirea vieţii locuitorilor. Printre cele mai importante realizări se numără modernizarea iluminatului public stradal la nivelul întregii comune; înfiinţarea unor alei pietonale în toate cele 5 sate; asfaltarea drumurilor de interes public local în satul Radu Vodă şi, nu în ultimul rând, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Școlii Gimnaziale din satul Radu Vodă.
Rep: S-a încheiat primul an din cel de-al patrulea mandat. Care sunt proiectele implementate în acest timp şi în ce stadiu se află?
V.M.: Consider că cel mai important proiect implementat în acest an îl reprezintă măsurătorile cadastrale din satele Nucetu şi Lupşanu pe o suprafaţă de 250.000 de metri pătraţi. În jurul datei de 15 august se vor finaliza lucrările la căminul cultural din satul Radu Vodă. Vreau să aduc mulţumiri pe această cale domnişoarei Mia Grigore, şefa serviciului contabilitate din primăria Lupşanu, care s-a ocupat îndeaproape de bunul mers al acestui proiect. De asemenea, o altă lucrare aflată în stadiu de execuţie este reabilitarea reţelei de apă potabilă pe o lungime de 13,5 km în satul Radu Vodă.
Rep: Referitor la demersurile necesare în vederea încheierii contractelor de finanţare multianuale pentru obiectivele care beneficiază de finanţare în cadrul PNDL 2017-2020, ce a întreprins primăria Lupşanu?
V.M.: Funcţionarii din primărie au făcut demersurile necesare pentru o serie de proiecte pe care le-am trimis spre analiză la Ministerul Dezvoltării Regionale. Direcţia Generală de Dezvoltare Regională şi Infrastructură din cadrul MDRAPFE ne-a comunicat recent (adresa nr. 89737/19.07.2017) că a fost aprobată lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea PNDL, pentru judeţul Călăraşi, în perioada 2017-2020, în care comuna Lupşanu figurează cu câteva proiecte aprobate.
Rep: Care sunt aceste proiecte?
V.M.: Conform listei aprobate, comuna Lupşanu beneficiază de finanţare prin PNDL 2017-2020 pentru următoarele obiective de investiţii:
1. „Înfiinţare sistem de alimentare cu apă în satul Plevna, comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 1.773.297,99 lei.
2. „Modernizare străzi în sat Radu Vodă şi sat Plevna, comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 9.071.358,45 lei.
3. „Lucrări de reabilitare sistem de iluminat public pe străzile secundare din localităţile Plevna, Nucetu şi Lupşanu, comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 235.582,52 lei.
Rep: Pentru ca lucrările la aceste proiecte să poată fi demarate ce demersuri trebuie să întreprindă primăria Lupşanu?
V.M.: Primul punct şi cel mai important este transmiterea documentaţiei tehnico-economică (S.F. sau D.A.L.I.) necesară încheierii contractelor de finanţare până cel mai târziu la data de 30.11.2017. Al doilea pas îl reprezintă încheierea contractelor de finanţare dintre primăria Lupşanu şi MDRAPFE pentru obiectivele aprobate la finanţare PNDL 2017-2020 trebuie făcută până cel târziu la data de 31.12.2017.
Rep: Domnule primar Manea, cât de importante erau aceste proiecte pentru comuna dvs?
V.M. Ca în orice unitate administrativ teritorială, primarul vizează realizarea unor obiective care să îmbunătăţească nivelul de trai al locuitorilor. Consider că odată finalizate aceste proiecte, condiţiile de viaţă ale locuitorilor din satele Radu Vodă, Plevna, Lupşanu şi Nucetu vor fi mai bune.
Rep: Faceţi parte din partidul aflat la guvernare. Consideraţi că factorul politic v-a sprijinit să obţineţi finanţarea acestor proiecte prin PNDL?
V.M. Nicidecum! PSD este singurul partid aflat la guvernare care nu a ţinut cont de culoarea politică a unei localităţi în vederea derulării programului PNDL.
Rep: Un mesaj pentru locuitorii comunei Lupşanu, vă rog.
V.M. Să fim sănătoşi cu toţii, să avem răbdare pentru că doar în timp se pot realiza lucruri benefice, nouă, tuturor celor care trăim în comuna Lupşanu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide