Victor Manea: „Obiectivul nostru principal este o administraţie orientată spre cetăţeni”

Mircea Brânduşă. Cu aproximativ 3.300 de locuitori, comuna Lupşanu este una dintre cele mai vechi din judeţul Călăraşi. Generând dezvoltare, dar şi importante probleme administrative, agricultura reprezintă cea mai mare bogăţie a celor cinci sate componente, Lupşanu, Nucetu, Radu Vodă, Plevna şi Valea Rusului, a căror economie este aproape exclusiv axată pe exploatarea terenului agricol. În rândurile de mai jos, primarul comunei, ing. Victor Manea, oferă detalii interesante despre cum decurg lucrurile în administraţia publică locală Lupşanu.

Rep: D-le primar, pentru început v-aş ruga să ne spuneţi ce a însemnat anul 2016 pentru dvs. ca edil al localităţii, dar şi pentru primăria Lupşanu?

V.M.: Ca în fiecare an, administrativ totul a decurs normal, lăsând la o parte lipsa de personal din două servicii importante: achiziţii şi urbanism. Economic, am terminat anul fără restanţe, fără arierate, cu 80% procent de colectare al taxelor şi impozitelor şi cu un uşor excedent în fondul de rulment al primăriei, bani care vor fi direcţionaţi către lucrările aferente în regie proprie din cursul acestui an. Social, primăria a acordat 97 de dosare privind ajutorul de încălzire, a avut 35 de persoane încadrate la Legea 416 şi 47 de dosare pentru asistaţii persoanelor cu handicap dintre care 7 angajate în cadrul primăriei. Nu în ultimul rând, 2016 a fost un an cu două scrutinuri, locale şi parlamentare în care locuitorii comunei m-au reconfirmat în funcţie şi au dat girul lor partidului de guvernământ.Astfel, avem şansa ca în următorii ani să punem în practică proiecte pentru comuna în care trăim cu toţii.

Rep: Care este atmosfera din primărie?

V.M.: De când am fost ales în funcţia de primar (2004), am căutat să implementez un stil de lucru relaxat dar profesionist în acelaşi timp. Acest mod de lucru ne oferă posibilitatea să avem o viziune clară pentru perioada următoare şi să asigurăm comunei o dezvoltare coerentă.

Rep: Pentru acest mandat, care este scopul echipei cu care lucraţi?

V.M.: Obiectivul nostru principal este o administraţie orientată spre cetăţeni, ceea ce înseamnă că nevoile şi cerinţele lor, problemele comunei şi soluţiile ce se impun sunt preocupările noastre zilnice.

Rep: Care sunt cele mai semnificative realizări pe care primăria Lupşanu le-a finalizat în ultimul timp?

V.M. În primul rând realizarea cărţilor funciare stradale în satele Radu Vodă şi Plevna. Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public stradal din satele Radu Vodă, Plevna şi Nucetu. Modernizarea prin asfaltare a 1,3 km de străzi de interes public local în satul Radu Vodă. Lucrări de pietruire a 5 km de străzi laterale în satele Radu Vodă şi Plevna. Construirea de garduri împrejmuitoare la şcolilor din Lupşanu şi Plevna.

Rep: În primele 6 luni din acest mandat, ce proiecte se află în derulare?

V.M.: În luna octombrie a anului trecut am demarat lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a căminului din Radu Vodă. De asemenea, se află în stadiu de execuţie proiectul: Înfiinţare reţea apă potabilă în satul Radu Vodă pe o lungime de 10,8 km şi în satul Plevna pe o lungime de aproximativ 13 km cu extindere către satul Valea Rusului.

Rep: Zona în care este aşezată comuna Lupşanu este preponderent agricolă. Ce a întreprins administraţia locală pentru cei interesaţi de acest sector de activitate?

V.M.: Primăria Lupşanu a oferit dintotdeauna sprijin tuturor investitorilor ce au prezentat interes la dezvoltarea economică a comunei. Terenul agricol este exploatat de câteva societăţi importante, axate pe cultura mare, dar şi de câţiva mici producători care lucrează pământul în familie. Mulţi dintre ei şi-au luat utilaje de ultimă generaţie şi au investit în modernizare accesând fonduri SAPARD şi mai nou PNDR.

Rep: Care sunt priorităţile primarului Manea pentru perioada următoare?

V.M.: Pe primul loc se situează asfaltarea a 12 km de străzi, 8 în satul Radu Vodă şi 4 în satul Plevna. Am în vedere un proiect de reabilitare prin lucrări de pietruire a 5 km de drumuri comunale mărginaşe. Vizez înfiinţarea unui sistem de supraveghere video a celor mai importante zone din satul Radu Vodă. Nu în ultimul rând, voi demara un proiect de reabilitare şi modernizare al iluminatului public stradal în satele Plevna, Lupşanu, Nucetu, cu lămpi led de ultimă generaţie.

Rep: În încheiere, un mesaj pentru locuitorii comunei?

V.M.: Le mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru faptul că au înţeles că doar împreună vom face din comuna noastră, una modernă, cu condiţii de viaţă cât mai bune. Le transmit tuturor multă sănătate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide